קציצות אורז ומנגולד לימוניות

של לימור פפר

image

קציצות נפלאות,מנוקדות ירוק ובטעם רענן, מצוינות לפסח לאוכלי קטניות…

מצרכים

1.5 כוסות אורז עגול מבושל (לבן או מלא)
צרור עלי מנגולד
בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס קמח חומוס
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מחצי לימון

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן זית,עד שהוא הופך צבעו לחום. מסירים מהאש ומניחים בצד.
קוצצים דק את עלי המנגולד ומאדים בשמן זית תוך ערבוב כ-10 דקות. מסירים מהאש.
מערבבים את כל החומרים יחד, בודקים תיבול.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית הנייר אפיה משומן.
יוצרים קציצות בגודל כף היד ומניחים על נייר האפייה. מרססים את הקציצות בספריי שמן
ואופים 25 דקות.
מומלץ להגיש עם טחינת-שיפקה:
חצי כוס טחינה גולמית
3 כפות מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
3-4 פלפלוני שיפקה
4\3 כוס מים
1 שן שום
-לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט ולהגיש עם הקציצות…

בתיאבון!

לימור פפר היא בשלנית טבעונית, וניתן להזמין מנות שלה מכאן. בנוסף, היא מקיימת סדנאות לבישול טבעוני בריא. מוזמנים לדף הפייסבוק שלה: שורשים – סדנאות בישול בריא

[printfriendly]

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

מעיין ש. 08/04/2014 - 09:52

שלום,
נשמע מצוין!
רציתי רק לשאול האם יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח אחר?
אשמח לתשובה..
תודה

הגיבי
לימור 08/04/2014 - 12:33

היי, קמח החומוס משמש כתחליף לביצה, אופציה אחרת היא טחינה אבל מכיון שטעמה דומיננטי טעם המנה ישתנה במקצת.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן