קנלוני במילוי טופו, רוטב רוזה של עגבניות

המתכון הזה קצת מורכב יותר, אבל בהחלט שווה את העבודה.

רכיבים:

חבילת קנלוני (250 גרם)

למלית:

450 גרם טופו (חבילה וחצי)

חבילת עלי תרד טריים – כ-200 גרם (אפשר להשתמש גם בתרד טחון קפוא, אבל חשוב לסחוט היטב מנוזלים לאחר ההפשרה)

1/2 1 כוסות אגוזי מלך

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

לרוטב:

כף שמן זית

בצל בינוני, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

5-6 עגבניות בשלות, קצוצות

250 גרם רסק עגבניות

כפית שטוחה מלח

כפית סוכר חום

כפית פלפל שחור

עלים מכ-10 גבעולי טימין

כוס קרם קוקוס (כחצי קופסת שימורים)

להגשה: עשבי תיבול קצוצים (אופציונלי)

הכנה:

מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהעגבניות רכות מאוד, כ-20 דקות. מוסיפים לסיר את שאר חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מכינים את המלית: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם שהוא בין פירורי למשחתי.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שופכים חצי מהרוטב לתבנית (30×25 ס"מ יעבוד). באמצעות שקית זילוף או כפית קטנה, ממלאים את הקנלוני במלית הטופו ומניחים אותם על הרוטב שבתבנית. שופכים את שאר הרוטב מעל, כך שיכסה את כל צינורות הפסטה.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן