קיש תרד וארטישוק

הקיש הזה נוצר במקרה – הכנתי מטבל לפני כמה ימים ויצאה כמות גדולה. ידעתי שאם אני לא עושה עם המטבל משהו (חוץ מלאכול אותו) הוא יישאר במקרר ובסוף אצטרך לזרוק אותו. אז אילתרתי את הקיש הזה. לא הכנתי הרבה קישים בחיים שלי, ניסיונות העבר לא יצאו מוצלחים כל כך – תמיד הקלתית יצאה קשה מידי והמילוי רך ומתפרק יותר מידי. הפעם אזרתי אומץ וניגשתי למלאכה. את הקלתית הכנתי ע״פ מתכון של מור פלג והיא יצאה מעולה – קלה להכנה ופריכה בדיוק המידה הנכונה. המילוי יצא יציב ברמה כזאת שאפשר לאכול את הקיש ישר שהוא יוצא מהתנור – הטיפ בהמשך 🙂

לקלתית – לתבנית בקוטר 24 ס״מ

2 כוסות קמח מלא
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
⅓ כוס שמן קנולה (או זית)
⅓ כוס מים חמימים

למילוי

2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
½ כפית צ׳ילי גרוס
150 גרם עלי תרד עדינים
1 חב׳ טופו משי
1/2 כוס שמרי בירה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית בזיליקום מיובש
½1 מלח ים אטלנטי
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסת שימורים של לבבות ארטישוק (מסוננת), או 200 גרם תחתיות ארטישוק (מופשרים)

כמה הערות

1. הטיפ החשוב: את המילוי הכנתי כמטבל כמה ימים קודם ובזמן שהוא שהה במקרר הוא התמצק. זה גרם לקיש להתייצב ולא להתפרק גם כשהוא יצא מהתנור – וזה נראה לי טריק מעולה להכנת קישים טבעוניים.
2. אם אתם משתמשים בתבנית מלבנית (20 על 30 ס״מ) כמויות הקלתית משתנות: 1 כפית שטוחה של אבקת אפייה, 2.5 כוסות קמח, חצי כוס שמן וחצי כוס מים חמימים.
3. שמרי הבירה נותנים כאן טעם גבינתי ומיוחד. אם אתם לא אוהבים אותם, תנסו להחליף אותם בקמח שקדים. אני אישית לא ניסיתי את זה אבל נראה שזה יעשיר את המילוי.
4. אפשר להחליף את הארטישוק בברוקולי (חתוך קטן), ואת התרד בעלי מנגולד.

אופן ההכנה

מכינים את המילוי (לא בכולו משתמשים)

מתחילים לטגן במחבת את הבצל עד להשחמה. מוספים את השום וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות. מוסיפים את עלי התרד ונותנים להם להתבשל עד שהנפח שלהם יורד. מפזרים את הצ׳ילי ומניחים בצד.
במעבד מזון טוחנים: טופו, שמרי בירה, בזיליקום, מלח, פלפל ומיץ לימון עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את לבבות הארטישוק ואת תוכן המחבת (עם הבצל והתרד) וטוחנים בפולסים, בערך כ-10 פעמים. אנחנו רוצים להרגיש את התרד והארטישוק, שהמילוי יהיה צ׳אנקי ולא חלק לגמרי.

מכינים את הקלתית

מערבבים בקערה את כל החומרים עד ליצירת בצק. אם הוא לא מתאחד אפשר להוסיף כף מים.

מכינים את הקיש

משמנים תבנית במעט שמן ומשטחים בה את הבצק באופן שווה. לא לשכוח לצפות גם את דפנות התבנית בבצק.
אופים את הקלתית בחום בינוני (180 מעולות) לשמונה דקות, ומוצאים.
ממלאים את התבנית במילוי ואופים את הקיש לעוד 30 דקות בחום בינוני. עד שהמילוי משחים. מוצאים ונותנים לו להצטנן כ-10 דקות. הקיש ייתיצב אפילו יותר אחרי לילה במקרר.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

4 תגובות

אהובה 04/02/2016 - 17:09

למה אין אופציה להדפסה? חבל :\

הגיבי
תיאבון בריא 05/02/2016 - 19:12

היי אהובה, הוספנו אופציה להדפסה בתחתית המתכון

הגיבי
דב 06/04/2016 - 18:40

הכנתי את זה עם שינויים קלים ויצא מעולה!
שמרי בירה אנחנו לא אוהבים.
ארטישוק לא היה.
טיגנתי פרוסות עגבניה (2 עגבניות) והנחתי על הקלתית לפני הוספת המילוי (השתמשתי בכולו).
החריפות הקלה ממש מוצלחת

הגיבי
תיאבון בריא 06/04/2016 - 18:54

פגז! כיף לשמוע! תודה 🙂

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן