קיש טבעוני

של מסעדת נגילה

קיש טבעוני

מתכון של מסעדת נגילה מירושלים:
להכין מראש את גבינת הקשיו – לאחר השרייה של שש שעות לפחות במים פושרים, ואז להכין את הבצק והמלית ולהרכיב. אל דאגה, ההוראות לפי סדר ההכנה!

גבינת קשיו

החומרים:
חצי כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – לאחר השריה של כשש שעות במים פושרים, מסונן מהמים
כוס מים חמים
2 וחצי כפות קמח טפיוקה
כף שמן זית
שן שום כתושה
כפית מלח
כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

במעבד מזון חזק טוחנים את כל החומרים, במשך כמה דקות עד שנהיה מרקם חלק ומימי (לא לדאוג).

להעביר לסיר קטן את הכל, ולערבב על אש גכוהה בלי הפסקה כדי שלא יישרף (אל תפסיקו לערבב). אחרי כ-3 דקות הנוזל יתעבה ויראה ממש כמו גבינה, ואז קצת יתפרק וזה בסדר.

להנמיך את האש ולהמשיך לערבב כל הזמן עוד כ-2 דקות עד שהופך לקרמי. לחכות שיתקרר קצת ופשוט לטפטף גושים על רוטב העגבניות – אחרי התנור זה גם ייראה כמו מוצרלה אמיתית.

בצק

חומרים:
כוס קמח לבן
כוס קמח מלא
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים רותחים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים קמחים עם מלח ופלפל
מוסיפים את השמן
אחר כך מוסיפים מים ולשים
משאירים חלק מהבצק בצד
את שאר הבצק מרדדים על התבנית
לחורר את הבצק עם מזלג

המלית

הרכיבים:
1 קופסא פטריות שמפיניון
8-10 עלי מנגולד (בלי הלבן)
1 כרישה
2 בצל
2 בטטות בינוניות
כמות גבינת קשיו לפי הטעם (אפשר גם גבינה טבעונית אחרת לפי הטעם)

הכנה
לטגן כל רכיב בנפרד עם מעט שמן חוץ מהבטטה והגבינה הטבעונית
את הבטטה לאפות בתנור כאשר היא חתוכה לרצועות ארוכות
לערבב את המלית

הרכבת הקיש

לאפות את הבצק שבתבנית עשר דקות
להוסיף את המלית
לרדד את הבצק, לחתוך לרצועות ולסדר מעל הכל שתי וערב
לאפות בתנור ב180 מעלות בין 40-80 דקות

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן