הפעם הראושנה שיצא לי קיש טוב וטעים, כזה שהקלתית לא נשרפה ונשארה פריכה הייתה כשהכנתי את קיש התרד והארטישוק. ההצלחה שלו עשתה לי חשק להכין עוד קישים – אז לקחתי את פשטידת הברוקולי שלנו, זאת שמככבת בכל ארוחה והפכתי אותה לקיש חגיגי ששמור לארוחות מיוחדות באמת.
אני מזמינה אתכם להכין את הקיש הזה שהוא באמת טעים, יציב (!) ולא מסובך להכנה.
מצרכים
לקלתית – לתבנית בקוטר 24 ס״מ
2 כוסות קמח מלא
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
⅓ כוס שמן קנולה (או זית)
⅓ כוס מים חמים
למלית
ברוקולי קפוא, 800 גרם
1 כוס קמח, עדיף מלא אבל גם רגיל זה סבבה
¼ כוס שמן
2 כפות טחינה מעורבבות עם מעט מים (עד מרקם משחתי)
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף אבקת מרק בצל
* הכמות של המלית הספיקה לי לתבנית בקוטר 24 ס״מ ועוד תבנית קטנה.
אופן ההכנה
תחילה נכין את המלית
מפשירים את הברוקולי בקערה בעזרת מים חמים. מסננים מנוזלים. חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומחזירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבים היטב (בעזרת הידיים) עד שהתערובת מתאחדת. מכניסים את הקערה למקרר לפחות לחצי שעה כדי שהתערובת תתייצב.
בנתיים מכינים את הקלתית
מערבבים בקערה את כל החומרים עד ליצירת בצק. אם הוא לא מתאחד אפשר להוסיף כף מים.
משמנים תבנית במעט שמן ומשטחים בה את הבצק באופן שווה. לא לשכוח לצפות גם את דפנות התבנית בבצק.
אופים את הקלתית בחום בינוני (180 מעולות) לשמונה דקות, ומוצאים.
מרכיבים את הקיש
מוציאים את המלית מהמקרר וממלאים את הקלתית במלית. מהדקים אותה היטב לבצק שלא יווצרו חללי אוויר.
אופים את הקיש בחום של 180 מעלות במשך חצי שעה עד שהקיש משחים מלמעלה.
מוציאים ומגישים חם.
בתיאבון!
4 תגובות
כמה הארות:
1. חסר מלח, גם במלית וגם בקלטית.
2. מציע להוסיף פלפל שחור למלית.
3. ממליץ להשתמש בשמן זית בקלטית אחרת אין לה הרבה טעם.
4. ממליץ לשים בקלתית גם אבקת מרק עוף ואבקת מרק בצל.
5. אפשר להוסיף למלית 2 גבעולי סלרי ובזיליקום.
אבקות מרק אינם בריאות בכלל!
אפשר ללא טחינה?
באיזה תבלינים מומלץ להחליף את אבקות המרק שאינן בריאות לבעלי לחץ דם גבוהה וסכרת,?