קינואה ואפונה ירוקה

של מיכל דינר

קינואה ואפונה ירוקה בסיר

קינואה ואפונה ירוקה. כמה קל, ככה בריא.

מרכיבים

2 כוסות קינואה לבנה
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
2 כפיות אבקת מרק בצל
מלח ים ופלפל גרוס

אופן ההכנה

בסיר עם מים רותחים מבשלים את האפונה הירוקה עד לריכוך. מוציאים את האפונה ושומרים את המים.
מניחים את הקינואה במסננת, שוטפים ומניחים עם המסננת בתוך קערה עם מים ומחכים חצי שעה.
(ההשריה מנטרלת את הטעם המריר של הקינואה)
שוטפים ומסננים. מכניסים לסיר עם כף שמן זית ומטגנים כמה דקות.
ממיסים את אבקת המרק בכוס, עם חצי כוס מים רותחים.
ממלאים את הסיר במי בישול האפונה, והכוס עם אבקת מרק הבצל, עד שהקינואה מכוסה בכס"מ מעל בנוזלים,
מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
כשהקינואה כמעט רכה מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומבשלים יחד עוד כמה דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר לרבע שעה במכסה סגור ומגבת שמכסה אותו (האדים מרככים את הקינואה ומפרידים אותה).
אוכלים חם, טעים גם קר!

[printfriednly]

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה