קיורטוש טבעוני

של גלית קידר

מתכון לקיורטוש טבעוני

מצרכים ל-7 קיורטושים גדולים

לבצק
4 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית, 25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה (שמרית) או אבקת אפייה
80 גרם שמן קוקוס
3/4 כוס חלב צמחי (180 מ"ל)
1/2 כוס רסק תפוחים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית מלח
קליפה מגורדת מחצי לימון
תרסיס שמן בטעם קנולה

לציפוי לפני האפייה
תערובת של סוכר וקינמון, בערך כוס

לזיגוג אחרי האפייה (לא חובה)
סירופ מייפל חם (1/2 כוס מייפל שמערבבים עם 1/4 כוס מים רותחים)

לעיצוב הגלילים
מערוך עץ עטוף בנייר כסף. חשוב לשמן את נייר האלומניום.

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ומשפר האפייה (או אבקת האפייה).
בקערה, מערבבים את החלב ושמן הקוקוס עד לתערובת אחידה. מוסיפים לקמח את תערובת השמן-חלב, ומוסיפים גם את רסק התפוחים סוכר, סוכר וניל, מלח וקליפת לימון. לשים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק, ומעט דביק. משמנים במעט שמן (או שמן ספריי) את הבצק (שלא יתייבש) ומכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

עוטפים את המערוך בנייר אלומניום, ומשמנים את נייר האלומניום בשמן באמצעות מברשת.

מרכיבים את הקיורטוש
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (180-190 מעלות). על משטח מקומח, חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
יוצרים בידיים "נקניקים" ארוכים. חותכים לרצועות בעובי 2 ס"מ.
מלפפים כל "נקניק" בצק, סביב המערוך (משאירים רווחים קלים – הם עוד יתמלאו כשהבצק יתפח). אם צריך, מחברים לרצועה רצועה נוספת בצביטה. בסיום הגלגול דוחפים את קצה הרצועה מתחת לבצק המלופף, לסגירה.
מגלגלים על משטח עבודה מקומח את גלילי הבצק שהתקבלו, לשיטוח קל של הרצועות.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית, על מערוך נוסף או שמכינים את הקיורטוש אחד אחרי השני.
מכינים צלחת שטוחה עם הסוכר והקינמון. מברישים כל קיורטוש בשמן ואז מגלגלים בסוכר והקינמון.
את המערוך מניחים בשני צידי תבנית (לא תבנית תנור) כך שהוא לא נגע בתחתית התבנית ונאפה באוויר. אופים בערך 10 דקות, לאחר מכן מסובבים קלות את המערוך שהחלק התחתון יפנה כלפי מעלה אופים עוד 3 דקות. מוציאים לצינון ומשחררים מהמערוך.

אם רוצים לזגג, מברישים את המאפים המוכנים במייפל החם (לברק ומתיקות).

המתכון הטבעוני מבוסס על מתכון של קרין גורן

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

אופק 01/10/2017 - 03:05

כמה אבקת אפייה לשים אם אין לי משפר אפייה?

הגיבי
יונה 18/04/2021 - 11:24

הכנתי. הבצק לא כל כך תפח. וגם די התפרק בפרידה מהגליל אחרי האפיה.
אבל יצא טעיםםםם מאוד

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן