מתכונים לממרחים ורטבים

קטשופ ביתי

קטשופ ביתי
*תודה רבה לדנה יצחקי על התמונה היפה

מטבל הקטשופ נוצר מרעיון שהיה לי ל״הבראת״ המבורגר לילדים. כדי ״להבריא״ את ההמבורגר ניסיתי לשדרג גם את התוספות שמתלוות לו: צ׳יפס אפוי במקום צ׳יפס מטוגן וקטשופ ביתי במקום הקטשופ הקנוי.
כדי לבדוק אם ילדים אכן אוהבים את הקטשופ ״הבריא״ ערכתי מבחן טעימה לאחיינים שלי (שאוכלים כל דבר עם קטשופ). ובכן… הילדים לא ממש אהבו את הקטשופ הבריא, אבל מי שדווקא כן אהב את מה שהכנתי היו המבוגרים, אמא שלי, אחי וגיסתי שסיימו כמעט הכל :)
מטבל הקטשופ הבריא הולך מצויין לצד הצ׳יפס ומתאים לאירוח לצד חטיפים כמו דוריטוס ואפרופו.

לקטשופ, כ-250 גרם

300 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 גמבה
2 כפות מים
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף אגבה – אם אוהבים מתוק מאוד אפשר להוסיף כף נוספת
½ כפית אבקת שום
1 כפית חרדל
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

את העגבניות פורסים על תבנית עם נייר אפיה ואופים אותן בתנור למשך כשעה בחום של 150 מעלות – עד שהן ״מתעייפות״. החום מוציא מהם את המים וכך הן הופכות להיות מתוקות יותר.
את הפלפל צולים בחום גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות. אפשר להוסיף את הפלפל לתבנית העגבניות – אם יש מקום. מכניסים לבלנדר את העגבניות והפלפל (מקולף מקליפתו), מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים היטב עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

3 תגובות

השאר תגובה