קונפיטורת תאנים ללא סוכר

של חני מרגולין

עדיין אפשר למצוא תאנים טריות, וזה הזמן להכין מהן קונפיטורת תאנים
מבושמת, ללא סוכר. הקונפיטורה נשמרת במקרר כ-5 ימים, אך יתכן שהיא תיגמר לפני כן…{מתקבלת כמות קטנה}

מצרכים

500 ג"ר תאנים טריות
1 כף מיץ ליים
4 כפות מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל איכותית
8\1 כפית גרדת ליים דקה {רק החלק הירוק}
קמצוץ ציפורן טחון וקמצוץ הל טחון
1 וחצי כפות שטוחות צ'יה לבנה

אופן ההכנה

1. שוטפים את התאנים, מסירים גבעולים וחותכים לקוביות קטנות
2. מעבירים את קוביות התאנים לסיר קטן, ומבשלים על אש בינונית כ-12 דקות,
תוך השגחה וערבוב מידי פעם.
3. מכבים את האש, מוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב ומניחים לקירור.
4. מעבירים את הקונפיטורה לצנצנת מעוקרת, סוגרים ומאחסנים במקרר.
אם תכינו, ספרו איך יצא.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה