קוביות טופו מצופות2

קנינו את הטופו של ערן מחלו. למי שלא מכיר, ערן מייצר טופו לבד בבית. אתם בטח שואלים את עצמכם מה ההבדל בין הטופו שקנינו ממנו לטופו בחנויות. והתשובה היא… איפה להתחיל? קודם כל, הוא טעים. גם בתור חובב טופו, אני לא מת עליו במצב הרגיל שלו. אבל הטופו הזה ממש נחמד גם בלי שעושים איתו כלום. ההבדל השני שממש ברור, הוא הרכות. לא ראיתם טופו כל כך רך בשום מדף של סופר. כשחותכים אותו זה כמעט נדמה שהוא נחתך לפני שהסכין נוגעת בו. בקיצור, מומלץ. רק הבהרה: את המתכון הזה אפשר יהיה להכין גם עם הטופו הרגיל שקונים בחנות, אבל הוא ייצא יותר יבש.
בכל מקרה, חיפשנו משהו שונה לעשות עם הטופו. ועם זאת, משהו שיהיה מהיר להכנה, עם מרכיבים שכבר יש לנו בבית. בתקופה הזאת, כשאנחנו רק מתאקלמים בדירה החדשה ובמטבח החדש שלנו, אנחנו עוד נשארים בתחום הבישולים המהירים.

מצרכים (ל-2 מנות)

450 גרם טופו
3/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס קמח תירס
מלח ופלפל לטעם
שבבי צ'ילי (אופציונלי)

הוראות הכנה

מרוקנים מעט נוזלים מהטופו. אפשר לעשות את זה עם מגבת, בעזרת לחיצה קלה לכמה שניות.
חותכים את הטופו לחתיכות מרובעות של כ-2 ס"מ. את כל שאר המרכיבים מערבבים בקערה. גם אם אין לכם שבבי צ'ילי בבית, אתם יכולים להוסיף פפריקה או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
מכניסים את הטופו לקערה, ומוודאים שהוא "מקומח" מכל הכיוונים.
מטגנים אותו בשמן (עדיף להכניס כאשר השמן חם מאוד, ולא לפני). תוך כמה דקות תראו שהוא מקבל גוון זהוב יפה וטיפה של קריספיות. זהו, זה מוכן.

אפשר להגיש את זה עם רוטב ברביקיו או קטשופ.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

9 תגובות

ערן מחלו 09/09/2014 - 08:09

תודה רבה על הפרגון!
אגב, אם עוטפים את הטופו בקמח טפיוקה לפני הטיגון, זה יוצא אפילו עוד יותר מוצלח!

הגיבי
tammylimited@gmail.com 06/12/2015 - 02:55

היי תיאבון בריא,
האם קמח התירס המתאים הוא זה שמיוצר בשביל פולנטה, או קמח תירס רגיל?
תודה,
תמי

הגיבי
תיאבון בריא 06/12/2015 - 11:29

קמח תירס דק, לא גס

הגיבי
עמית שטיינר 30/07/2016 - 19:00

תמונה שעושה חשק 🙂
מה ההבדל בין קורנפלור לקמח תירס? זה לא אותו הדבר בשפות שונות? P:

הגיבי
תיאבון בריא 30/07/2016 - 19:09

היי 🙂 הם שני דברים שונים. קורנפלור הוא ממש העמילן של התירס. הוא משמש להסמכת תבשילים, טיגון (כמו במתכון הזה וכד׳). קמח תירס משמש יותר לפולנטה והכנת תבשילים. יש כל מיני סוגים של קמח תירס: עבה, דק, להכנת פולנטה, אינסטנט וכד׳

הגיבי
שילה שמחי 21/07/2017 - 13:05

אפשר גם להוסיף פירורי לחם?

הגיבי
תיאבון בריא 24/07/2017 - 10:33

לא ניסיתי. אפשר לנסות.

הגיבי
שרון 15/08/2018 - 19:57

היי.
אם אין לי קמח תירס, קמח רגיל גם יעבוד?

הגיבי
תיאבון בריא 16/08/2018 - 09:42

קמח התירס נותן מעין קראנצ׳יות לטופו. נראה לי שכדאי להחליף בפירורי לחם.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן