קבב רומני – מיטיטיי

של חני מרגולין

מיטיטיי!
כשאימי הייתה מכינה קבב רומני, הריח היה מציף את כל הרחוב…
הסוד של הקבב היה…סודה! הן כאבקה והן כנוזל. בכדיי ליצור וורסיה כמה
שיותר קרובה לטעם של הקבב שלה, השתמשתי בטחון של ביונד ביף. והתוצאה: שני
הסועדים שהצטרפו אליי לארוחה אינם טבעונים, ואהבו מאד. את הקבב הרומני
נהוג להגיש עם מוזדיי – רוטב שום שהוא דומיננטי למדי. במקומו הכנתי רוטב
עגבניות פיקנטי, שהיה פחות שומי וטעים ביותר. במקום צ'יפס, אפיתי קישואים
עם בצל וסחוג, כיוון שמספיקה מנה אחת מטוגנת…

שתפי:

מיטיטיי – קבב רומני טבעוני וללא סויה וגלוטן
13-14 יחידות קטנות

מצרכים

450 ג"ר טחון טבעוני ביונד ביפ מופשר
1 כף שטוחה תבלין פילדלפיה
¼ כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק
¼ כפית פלפל שחור טחון
6 שיני שום כתושות
¼ כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
3 כפות שמן
4 כפות מי סודה קרים

אופן ההכנה


1. לשים היטב את התערובת, ורוחצים ידיים {היא מאד דביקה}
2. בידיים רטובות יוצרים קבבים ומניחים ע"ג משטח מרופד בנייר אפייה משומן
{למנוע הדבקות}
3. מחממים מחבת בעלת ציפוי נון סטיק עם 2 כפות שמן, מנמיכים לאש בינונית
ומניחים בה את הקבבים. מטגנים עד הזהבה והופכים לצד השני, עד שגם הוא
מזהיב.
מגישים מיד עם ירקות וטחינה.
אם תכינו, לא לשכוח לספר לי איך יצא.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה