כשבאתי להכין את המתכון הזה הייתי צריכה להיזכר באיך נראה קבב. כן, הזמן עובר וקצת שוכחים 🙂 מהחיפוש נראה שלקבב יש מגוון צורות וגדלים. יש קבב עגול, קבב אליפסי, קבב שמנמן פחוס וקבב שמנמן מאורך – את המתכון הזה אתם יכולים להכין באיזה צורה שבא לכם. אני מהמרת שילדים יאהבו להכין את הקציצות יחד איתכם, אבל לא בטוחה שיאהבו את הטעם או המרקם.
למטה אפשר לראות את הסרטון שהכין גיא נתיב עם סבתא חנזה לקבב רומני עם טחון מן הצומח של טבעול »
מצרכים לכ-10 קבבים מאורכים
1 חב׳ טחון מהצומח של טבע דלי – BBQ (זה עם המדבקה השחורה)
1 בצל בינוני
½ צרור כוסברה או פטרוזיליה, צרור שקונים בשוק
¼ צרור שמיר, צרור שקונים בשוק
מלח אטלנטי לפי הטעם, בערך כפית וחצי
פלפל שחור לפי הטעם
50 גרם צנוברים – אופציונלי
מעט שמן להברשה
שניה לפני שמתחילים
1. את עשבי התיבול אפשר להחליף או לשנות בהתאם למה שאתם אוהבים.
2. אפשר לתבל בתבלינים נוספים כמו: כמון, תבלין שאוורמה ואבקת שום.
3. הפעם שכחתי לשים צנוברים, אבל 50 גרם צנוברים קצוצים יישדרגו את הקבב.
4. אם אתם הולכים להכין אותם על המנגל אני ממליצה להכין אותם בצורה אליפסית יותר כדי שלא ״יישברו״ על המנגל.
אופן ההכנה
מפשירים את הטחון לילה קודם במקרר או כמה שעות לפני ההכנה. במידה והפשרתם במקרר, הוציאו אותו כשעה לפני תחילת העבודה שיגיע לטמפ׳ החדר ולא יהיה קר מידי לעבוד איתו.
קוצצים את הבצל ועשבי התיבול דק ככל האפשר ושמים בקערה. מוסיפים את הטחון ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב את תכולת הקערה עד שהיא מתאחדת וכל הבצל והעשבים נטמעים בטחון. אפשר לטעום ולתקן במידה וצריך. מרטיבים את הידיים (כדאי להכין קערה עם מעים מראש) ומתחילים ליצור את הקבבים. אני עשיתי אותם הפעם שמנמנים וארוכים.
צורת הצלייה
מחבת או מחבת פסים
משמנים מעט את המחבת וכשהיא חמה מניחים את הקבבים, מושחים אותם במעט שמן. צולים משני הצדדים עד להשחמה.
על הגריל
* מומלץ להכין אותם בצורה אליפסית או עגולה כדי שלא ״יישברו״ על המנגל.
משמנים מעט את הקבבים לפני שמניחים על הגרי החם. צולים מכל הכיוונים עד להשחמה.
אוכלים לצד טחינה או בפיתה.
בתנור
משמנים מעט את הקבבים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה. לסובב את הקבבים מידי פעם שיצלו מכל הכיוונים.
בתיאבון!
כאן אפשר לראות סרטון של הכנת קבבים נוספים – קבבים רומניים עם הטחון מן הצומח של טבעול של סבתא חנזה:
7 תגובות
במקום טחון צמחי קפוא, אפשר להשתמש בשבבי סויה יבשים, אחרי השריה במים פושרים וסחיטה ביד יש להם טעם ומרקם ממש כמו בשר.
ניתן לתבל אותם לפי הרצון ולהכין קבב, המבורגר, קלופס, מוסקה או כל מאכל שהיו שמים בו בשר טחון.
נראה מצוין, מעניין איך זה ייצא
אפשר להשתמש בטחון מן הצומח של טבעול?
אפשר טחון מן הצומח של טבעול?
קצת שיניתי ויצא טעים!!!
טחנתי גוש סייטן עם בצל, פטרוזיליה ופטריות. הוספתי אורז מבושל לייצוב הקבב, ותיבלתי במלח, פלפל, כמון, קצת תבלין שווארמה ותבלין שמשמש לגריל. יצרתי קבבים שטוחים והכנסתי לטוסטר (של טוסטים) על גבי נייר אפייה מעל ומתחת. יצא מושלם!!!
מה זה טחון?האם יש תחליף ממולץ לטחון לבד בבית?
הכוונה ל״טחון מן הצומח״ – תערובת ניטרלית שאפשר להכין איתה קציצות. אפשר למצוא בחניות טבע במקפיא.