מתכונים לקינוחים

קאפקייקס קלמנטינה ולבנדר

אילו הבלוג הזה היה ספר אגדות, יכול להיות שהייתי מספרת לכם עכשיו על נסיכה קסומה בשם קלמנטינה, שגרה בטירה מפוארת ומאוד אהבה את הסתיו. הייתי מספרת איך יום אחד, באמצע עונת המעבר – ממש יום לפני שהבטיחו שינחת “החורף האמיתי” – היא יצאה החוצה להראות את פניה ופגשה בנסיך יפה-תואר וריחני בשם לבנדר, וזאת הייתה אהבה ממבט ראשון. פרפרים בבטן. חשמל באויר. זיווג משמים. ועוד כל מיני קלישאות כאלה.

אבל זה לא ספר אגדות, זה בלוג בישול, ואין פה נסיכות קסומות או טירות מפוארות, סתם איזו טבעונית מוזרה שהחליטה הבוקר שהגיע הזמן לבקר בשוק לוינסקי, כי היא אף פעם לא הייתה שם, וזאת על-אף שהיא אוהבת לבשל ומתגוררת בדרום תל אביב כבר יותר משנה. מרחק יריקה ממש. כן. כמו באגדות, לפעמים גם במציאות קורים דברים שקשה למצוא להם הסברים הגיוניים. אבל בכל אופן, העלילה הייתה מרתקת והסוף היה שמח.

והשילוב הזה בין קלמנטינה ללבנדר הוא באמת קסום.

רכיבים: (יצאו לי 9 קאפקייקס בגודל סטנדרטי. אפשר לעשות מזה גם עוגה אם רוצים – תבנית בגודל 20×25 ס”מ בערך תעבוד.)

1/4 2 כוסות קמח לבן

3/4 כוס סוכר לבן (למקרה שאתם לא מתכוונים להכין את הזיגוג ואתם אוהבים מתוק מאוד, אפשר כוס שלמה)

1 כפית פרחי לבנדר מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות הטבע)

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

מיץ + קליפה מגורדת מקלמנטינה אחת

1/3 כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים קרים

לזיגוג:

מיץ מקלמנטינה אחת

100 גרם אבקת סוכר

לקישוט:

קליפת קלמנטינה מגורדת

פיסטוקים קצוצים (לא קלויים)

מעט פרחי לבנדר

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבניות מאפינס עם מנג’טים מנייר או מסיליקון.

שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפיה ופרחי הלבנדר ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים הרטובים: המיץ והקליפה, השמן והמים. מערבבים.

בעזרת כף, מוזגים את הבלילה לתבניות.

אופים כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

להכנת הזיגוג:

שופכים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, ומוסיפים בהדרגה את מיץ הקלמנטינות, תוך כדי בחישה עם מזלג, ליצירת קרם חלק וסמיך.

מוזגים את הזיגוג על הקאפקייקס הקרים בעזרת כפית ומקשטים עם קליפת קלמנטינה מגורדת, פיסטוקים קצוצים ופרחי לבנדר. כדאי לעבוד במהירות, כיוון שהזיגוג מתקשה מהר.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה