צ'פאטי
טוב, זה המתכון הכי קל בעולם. וכל כך פשוט להכין. הייתי מצטיידת במערוך קצר ולא ארוך.

מצרכים ל-4 צ'פאטי

1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס מים
1/8 כפית מלח

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים את המים בהדרגה (שמים מעט, לשים ובודקים אם יש צורך בעוד מים). לשים את התערובת עד שנוצר בצק לא דביק ולא יבש, כזה שנוח לעבוד איתו.
מחלקים את הבצק הקטנטן שנוצר ל-4 חלקים. כל כדור מגלגלים יפה בין הידים, ובעזרת מערוך מתחילים לרדד אותו לעיגול בקוטר של 20 ס"מ בערך.
מחממים מחבת ומניחים עליה את הצ'פאטי, מחממים משני הצדדים עד שהבצק משנה את הגוון שלו (כדקה בערך) ואז מזיזים את המחבת מהאש ומניחים את הבצק על האש הגלויה, הלחם מתנפח, הופכים לצד השני שיתנפח שוב ומורידים מהאש. כך עושים עם כל 3 החתיכות שנותרו.
מגניב וטעים.

You may also like

6 תגובות

צביקה 12/03/2015 - 15:10

אפשר להכין על כירה חשמלית (פלטה)?

הגיבי
תיאבון בריא 12/03/2015 - 20:52

מממ… אפשר פשוט להמשיך לחמם את זה על המחבת (ללא ניפוח), לדעתי זה לא יתנפח על כירה חמשלית.

הגיבי
נועה 18/04/2015 - 20:21

הי, נראה לך שאפשר עם קמח כוסמין? האם אפשר על הכירה עם האש הבינונית או על הגדולה? תודה

הגיבי
תיאבון בריא 18/04/2015 - 20:27

הכמות גם ככה קטנה, אז הייתי מנסה קצת ובודקת.
בגדול, לא ניסיתי, אם הקמח כוסמין הוא קמח מלא, יש מצב שזה יעבוד. אפשר על כירה בינונית, או גדולה מה שמסתדר מבחינת הגודל.

הגיבי
אורית 25/01/2018 - 11:54

אפשר להחליף את זה בקמחים עדשים כתומות?

הגיבי

השאירי תגובה