קייל (Kale). שמעתם עליו כבר? אם שמעתם, בטח שמעתם דברים טובים. לאלו שיודעים מה זה, הדבר הראשון שהם יענו לכם כשתשאלו אותם, זה שזה סופר-פוד! כן, מזון-על. יש כל מיני מזונות על, שהמשותף לכולם הוא שהם מזונות טבעיים, מרוכזים מאוד מבחינת ערכים תזונתיים. יש הרבה ירקות עם מוניטין טוב של ערך תזונתי, אבל הקייל, במבחן של גרם מול גרם, ינצח אותם.
הקייל שייך למשפחת המצליבים. לכן אולי תשמעו עליו בהקשר של "כרוב-על". הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים A, C ו-K. מחזק את המערכת החיסונית שלנו, עוזר בהפחתת כולסטרול, ובאופן כללי, עושה המון דברים טובים. הא, והוא גם די טעים!
טעמתי צ'יפס קייל לראשונה במסעדת "משק ברזילי". ההכנה שלו פשוטה בצורה מגוכחת כמעט. אתם באמת צריכים כמה דקות פנויות של טיפול קליל, לדחוף לתנור, וזהו.
מצרכים
כחצי חבילת קייל מסולסל
מעט שמן זית
מעט מלח גס
אופן ההכנה
חותכים את עלי הקייל לחתיכות קטנות-בינוניות. את הגבעול הקשה מורידים. מערבבים את עלי הקייל בקערה עם מעט שמן זית, מפזרים מעט מלח גס, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אופים על חום של 140 מעלות כ-10 דקות עד שהוא משחים מעט.
אם רוצים לזרז את התהליך אפשר להעלות את הטמפרטורה ולהשגיח שהעלים לא יישרפו.
בתיאבון!
2 תגובות
שלום
האם הערכים הטובים של הקייל נשמרים בתהליכי בישול ואפיה?
שלום, האם הערכים הבריאותיים של הרייך נשארים גם אחרי האפיה?
תודה