נתקלתי בפשטידה הזו לראשונה כשנפגשנו כמה חברים לסעודת ערב שבת. ארוחה כזו היא כבר בנוהל ארוחה טבעונית, וכל אחד יודע שהוא צריך להכין או להביא משהו ללא מוצרים מן החי. בת אל (שלא טבעונית), חיפשה מתכון טבעוני ומצאה את הפשטידה הזו, של אנונימוס. הפשטידה יצאה טעימה מאוד גם כי בתאל היא בשלנית מעולה וגם כי המתכון ממש מוצלח.
כשהכנתי אותה בעצמי עשיתי כמה שינויים והתוצאה יצאה מצויינת לא פחות. הנה הגרסה שלי:
מצרכים
2 כוסות קמח כוסמין
4 גזרים בינוניים-דקים
2 קישואים ענקיים ושמנמנים (או 4 דקים)
1 בצל
2 כפות טחינה גולמית
חופן שמיר, או לפי הטעם
1/4 כוס שמן
3-4 כפות מים, אם יש צורך
3 כפיות מלח, או לפי הטעם
אופן ההכנה
במעבד מזון (או פומפייה) מגרדים את הקישוא והגזר, מעבירים למסננת להגיר נוזלים. בנתיים קוצצים את הבצל, כמה שיותר דק.
מעבירים לקערה את הקישוא והגזר, מוסיפים את הבצל ואת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הטחינה, השמיר והשמן ומערבבים היטב. אם התערובת טיפה יבשה, מוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, מערבבים טועמים ומתקנים את הטעם אם צריך.
התערובת צריכה לצאת טיפה יותר מלוחה ממה שרגילים, כי המליחות קצת דוהה בזמן האפייה בתנור. אופים בתנור (או טוסטר אובן) בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה יפה. מוצאים ונותנים לה להתקרר כחצי שעה – להתייצבות. אחרי יום במקרר היא תהיה יציבה יותר.
אני אפיתי את הפשטידה כמאפינס, בתבנית שקעים וזה הספיק ל-14 מאפינס. אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית בינונית מלבנית או עגולה.
בתיאבון!
44 תגובות
אפשר להחליף את השמיר בכוסברה/פטרוזיליה?
בטח 🙂 אפשר גם לא לשים בכלל אם אין בנמצא. זה רק מוסיף.
איך יצאה הצורה המיוחדת? מה שמת למעלה?
כלום 🙂 כך הפשטידה יצאה מתבנית הקאפקייקס…
היי 🙂
במה ניתן להחליף את הטחינה ?
יש איתנו ילדה אלרגית לשומשום וכל סוגי האגוזים
ערבב היטב 3 כפות קמח עם מעט מים עד מרקם נוזלי ולערבב לתוך הפשטידה. אני מקווה שזה יעבוד.
שלום 🙂
אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן רגיל?
תודה!
כן, אפשרי
תודה!
את הטחינה מוסיפים לפני האפייה??
ברור
היי אפשר להחליף את הבצל בביצים?
המתכון הוא ללא ביצים. אני לא יודעת איך הוא ייצא עם שימוש בביצים. הוא יוצא מושלם גם בלעדיהן, מבטיחה!
הכנתי היום, השינוי היחידי שהשתמשתי בחלוקה שווה בקמח רגיל ובקמח כוסמין, יצא מעולה
קודם כל, תודה על המתכון!
1. אני משתמשת בגזר מגורד בשקית – כמה כוסות/גרם צריך בשביל הפשטידה?
2. באיזה שלב הטחינה נכנסת לעסק?
תודה מראש 🙂
בכיף 🙂
1. לדעתי משהו כמו כוס, כוס וחצי. לא מדדתי אף פעם…
2. הטחינה נכנסת כשמערבבים את הכל – עידכנתי במתכון.
האם אפשר להתשמש בקמח חומוס במקום?
לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יעבוד. תתחילי מחצי כוס או 3/4 כוס, ותראי אם צריך עוד קמח. שבסוף היא לא תצא כבדה מידי.
האם הגיוני שכאשר הפשטידה יוצאת מהתנור היא נראית כאילו היא לא מוכנה בכלל בפנים? עשיתי מאפינס קטנים, 40 דק, בחוץ יבש ושחום בפנים רך ורטוב..
היא אמורה לצאת לחה – אבל לא רטובה… שווה להכניס אותה למקרר לכמה שעות, אולי היא תתייצב.
התערובת יצאה לי ממש מוצקה, גם אחרי הוספת המיים. אז יצרתי קציצות, שיטחתי קצת והכנסתי לתנור. נקווה שייצא טעים
נו, איך יצא? 🙂
יצא טעים כל כך שעוד לפני שהכנסתי לתנור אכלתי רבע :)))
היי! אשמח לעזרה- הפשטידה יצאה לי ממש ממש לא אכילה (שמתי אותה אחרי 40 דקות ואחרי לילה במקרר עוד 20 דקות כי היא הייתה ממש לא מוכנה וגם זה לא עזר בכלל) .
איפה הטעות שלי?
•שמתי 5 קישואים במקום לשים קישואים וגזר
•לא הוספתי מים כי התערובת לא הייתה יבשה היא הייתה לחה מאוד
•את כל השאר עשיתי לפי המתכון.
תודה!! ?
הי שירז. אני מתבאסת לשמוע שלא יצא טוב… נראה לי שזה בעיקר בגלל הקישואים. הם נוטים להכיל המון מים ולעיתים גם הסינון שלהם ממים עודפים לא עוזר.
לפעם הבאה – אם את משתמשת רק בקישואים תני להם לשבת זמן לא מבוטל במסננת כדי להגיר מים. מידי פעם לסחוט אותם אקטיבית. בנוסף שימי יותר קמח או פירורי לחם, משהו שכן יספוג את הנוזלים. התערובת לא אמורה לצאת לחה מאוד.
ונסי גם את הגרסה עם הגזר, היא באמת טעימה 🙂
שלום רב,
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא?
אני רוצה להכין בתבנית – מה הגודל הדרוש?
תודה מראש
לימור
היי לימור. לא ניסיתי אבל לדעתי אין בעיה להכין עם קמח מלא. אם חסרים קצת נוזלים אז תוסיפי מעט. לגבי תבנית – אני אפיתי את הפשטידה כמאפינס, בתבנית שקעים וזה הספיק ל-14 מאפינס. אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית בינונית מלבנית או עגולה סטנדרטית.
תודה רבה על המענה המהיר.
האם להשתמש ב 2 כוסות קמח חיטה מלא (אותה כמות של קמח כוסמין)?
יצא טעים מאוד- תודה!
רק הערה אחת- 3 כפיות מלח זה המון, יצא לי קצת מלוח מדי.
אפשר עם קמח כוסמין מלא? יש לי בבית כוסמין מלא , תופח ורגיל
ממש מתכון מוצלח , תודה!
הוספתי צנוברים קלויים.
מתכון נפלא. נראה מעולה וטעים מאוד מאוד
שלום,
האם בפומפיה לגרד על הכ דק או על הבינוני?
על הבינוני
הוספתי עוד טחינה כי ככה אני אוהב.
זאת פשטידה מעולה, אני מכין אותה לא כי היא טבעונית את כי היא פשוטה כל כך להכנה וטעימה
היי אפשר שלא להשתמש בבצל?
מניסיון כן.
גם פעם אחת אילתרתי והוספתי סלק מגורד.
יצא קצת מתוק ועם צבע אחר לגמרי
2 כוסות של קמח? זה לא המון קמח?
היי מה אני יכולה להשים במקום טחינה?
אפשר חמאת שקדים, כמו שקדיה. לא הייתי שמה חמאת בוטנים כי אז היא תשתלט על הטעם. אפשר לנסות עם חמאת אגוזים אחרת, כמו חמאת קשיו. ואם גם זה לא, אז לערבב היטב 3 כפות קמח עם מעט מים עד מרקם נוזלי ולערבב לתוך הפשטידה. אני מקווה שזה יעבוד.
טעימה ונחמדה, תוהה אם יש פתרון לדחיסות כי בשלב מסוים זה הקשה עליי לאכול עוד ממנה
היי אין לי טחינה גולמית אפשר במקום טחינה מוכנה?
לא ניסיתי, בעיקרון הטחינה הגולמית סמיכה מאוד ומשמש מעין דבק שמדביק את הכל. לא בטוחה אם טחינה מוכנה תעשה את אותה עבודה… עדיף טחינה גולמית.
האם אפשר להמיר את הגזר בבטטה? ואם כן באיזה יחס? ( או סלק אן גם וגם!)