פשטידה
נתקלתי בפשטידה הזו לראשונה כשנפגשנו כמה חברים לסעודת ערב שבת. ארוחה כזו היא כבר בנוהל ארוחה טבעונית, וכל אחד יודע שהוא צריך להכין או להביא משהו ללא מוצרים מן החי. בת אל (שלא טבעונית), חיפשה מתכון טבעוני ומצאה את הפשטידה הזו, של אנונימוס. הפשטידה יצאה טעימה מאוד גם כי בתאל היא בשלנית מעולה וגם כי המתכון ממש מוצלח.
כשהכנתי אותה בעצמי עשיתי כמה שינויים והתוצאה יצאה מצויינת לא פחות. הנה הגרסה שלי:

מצרכים

2 כוסות קמח כוסמין
4 גזרים בינוניים-דקים
2 קישואים ענקיים ושמנמנים (או 4 דקים)
1 בצל
2 כפות טחינה גולמית
חופן שמיר, או לפי הטעם
1/4 כוס שמן
3-4 כפות מים, אם יש צורך
3 כפיות מלח, או לפי הטעם

אופן ההכנה

במעבד מזון (או פומפייה) מגרדים את הקישוא והגזר, מעבירים למסננת להגיר נוזלים. בנתיים קוצצים את הבצל, כמה שיותר דק.
מעבירים לקערה את הקישוא והגזר, מוסיפים את הבצל ואת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הטחינה, השמיר והשמן ומערבבים היטב. אם התערובת טיפה יבשה, מוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, מערבבים טועמים ומתקנים את הטעם אם צריך.
התערובת צריכה לצאת טיפה יותר מלוחה ממה שרגילים, כי המליחות קצת דוהה בזמן האפייה בתנור. אופים בתנור (או טוסטר אובן) בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה יפה. מוצאים ונותנים לה להתקרר כחצי שעה – להתייצבות. אחרי יום במקרר היא תהיה יציבה יותר.
אני אפיתי את הפשטידה כמאפינס, בתבנית שקעים וזה הספיק ל-14 מאפינס. אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית בינונית מלבנית או עגולה.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

38 תגובות

אדוה 19/06/2016 - 17:15

אפשר להחליף את השמיר בכוסברה/פטרוזיליה?

הגיבי
תיאבון בריא 19/06/2016 - 17:54

בטח 🙂 אפשר גם לא לשים בכלל אם אין בנמצא. זה רק מוסיף.

הגיבי
רינה 22/05/2017 - 08:34

איך יצאה הצורה המיוחדת? מה שמת למעלה?

הגיבי
תיאבון בריא 23/05/2017 - 07:35

כלום 🙂 כך הפשטידה יצאה מתבנית הקאפקייקס…

הגיבי
שירי 19/06/2016 - 18:52

שלום 🙂

אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן רגיל?

תודה!

הגיבי
תיאבון בריא 19/06/2016 - 21:26

כן, אפשרי

הגיבי
שירי 19/06/2016 - 21:52

תודה!

הגיבי
ריקי 20/06/2016 - 00:13

את הטחינה מוסיפים לפני האפייה??

הגיבי
כרמית 27/12/2017 - 09:18

ברור

הגיבי
הילה 01/05/2020 - 10:41

היי אפשר להחליף את הבצל בביצים?

הגיבי
תיאבון בריא 11/05/2020 - 15:32

המתכון הוא ללא ביצים. אני לא יודעת איך הוא ייצא עם שימוש בביצים. הוא יוצא מושלם גם בלעדיהן, מבטיחה!

הגיבי
אסנת 23/06/2016 - 14:10

הכנתי היום, השינוי היחידי שהשתמשתי בחלוקה שווה בקמח רגיל ובקמח כוסמין, יצא מעולה

הגיבי
סיון 25/06/2016 - 11:59

קודם כל, תודה על המתכון!
1. אני משתמשת בגזר מגורד בשקית – כמה כוסות/גרם צריך בשביל הפשטידה?
2. באיזה שלב הטחינה נכנסת לעסק?

תודה מראש 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 25/06/2016 - 13:52

בכיף 🙂
1. לדעתי משהו כמו כוס, כוס וחצי. לא מדדתי אף פעם…
2. הטחינה נכנסת כשמערבבים את הכל – עידכנתי במתכון.

הגיבי
מיכל 09/08/2016 - 11:29

האם אפשר להתשמש בקמח חומוס במקום?

הגיבי
תיאבון בריא 09/08/2016 - 11:47

לא ניסיתי אבל אני מאמינה שזה יעבוד. תתחילי מחצי כוס או 3/4 כוס, ותראי אם צריך עוד קמח. שבסוף היא לא תצא כבדה מידי.

הגיבי
מאיה 05/09/2016 - 15:56

האם הגיוני שכאשר הפשטידה יוצאת מהתנור היא נראית כאילו היא לא מוכנה בכלל בפנים? עשיתי מאפינס קטנים, 40 דק, בחוץ יבש ושחום בפנים רך ורטוב..

הגיבי
תיאבון בריא 06/09/2016 - 09:24

היא אמורה לצאת לחה – אבל לא רטובה… שווה להכניס אותה למקרר לכמה שעות, אולי היא תתייצב.

הגיבי
הדר 26/10/2016 - 11:26

התערובת יצאה לי ממש מוצקה, גם אחרי הוספת המיים. אז יצרתי קציצות, שיטחתי קצת והכנסתי לתנור. נקווה שייצא טעים

הגיבי
תיאבון בריא 26/10/2016 - 20:05

נו, איך יצא? 🙂

הגיבי
עדן 01/01/2017 - 17:34

יצא טעים כל כך שעוד לפני שהכנסתי לתנור אכלתי רבע :)))

הגיבי
שירז 05/02/2017 - 23:34

היי! אשמח לעזרה- הפשטידה יצאה לי ממש ממש לא אכילה (שמתי אותה אחרי 40 דקות ואחרי לילה במקרר עוד 20 דקות כי היא הייתה ממש לא מוכנה וגם זה לא עזר בכלל) .
איפה הטעות שלי?
•שמתי 5 קישואים במקום לשים קישואים וגזר
•לא הוספתי מים כי התערובת לא הייתה יבשה היא הייתה לחה מאוד
•את כל השאר עשיתי לפי המתכון.

תודה!! ?

הגיבי
תיאבון בריא 07/02/2017 - 22:49

הי שירז. אני מתבאסת לשמוע שלא יצא טוב… נראה לי שזה בעיקר בגלל הקישואים. הם נוטים להכיל המון מים ולעיתים גם הסינון שלהם ממים עודפים לא עוזר.
לפעם הבאה – אם את משתמשת רק בקישואים תני להם לשבת זמן לא מבוטל במסננת כדי להגיר מים. מידי פעם לסחוט אותם אקטיבית. בנוסף שימי יותר קמח או פירורי לחם, משהו שכן יספוג את הנוזלים. התערובת לא אמורה לצאת לחה מאוד.
ונסי גם את הגרסה עם הגזר, היא באמת טעימה 🙂

הגיבי
לימור 05/06/2017 - 17:55

שלום רב,
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא?
אני רוצה להכין בתבנית – מה הגודל הדרוש?

תודה מראש
לימור

הגיבי
תיאבון בריא 05/06/2017 - 18:07

היי לימור. לא ניסיתי אבל לדעתי אין בעיה להכין עם קמח מלא. אם חסרים קצת נוזלים אז תוסיפי מעט. לגבי תבנית – אני אפיתי את הפשטידה כמאפינס, בתבנית שקעים וזה הספיק ל-14 מאפינס. אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית בינונית מלבנית או עגולה סטנדרטית.

הגיבי
לימור 05/06/2017 - 18:19

תודה רבה על המענה המהיר.
האם להשתמש ב 2 כוסות קמח חיטה מלא (אותה כמות של קמח כוסמין)?

הגיבי
הלן 19/11/2017 - 23:53

יצא טעים מאוד- תודה!
רק הערה אחת- 3 כפיות מלח זה המון, יצא לי קצת מלוח מדי.

הגיבי
רות 09/04/2018 - 06:37

אפשר עם קמח כוסמין מלא? יש לי בבית כוסמין מלא , תופח ורגיל

הגיבי
פנינה 20/05/2018 - 16:13

ממש מתכון מוצלח , תודה!

הגיבי
ליזי 26/05/2018 - 08:25

הוספתי צנוברים קלויים.
מתכון נפלא. נראה מעולה וטעים מאוד מאוד

הגיבי
הילה 07/06/2018 - 20:19

שלום,
האם בפומפיה לגרד על הכ דק או על הבינוני?

הגיבי
תיאבון בריא 11/06/2018 - 20:01

על הבינוני

הגיבי
נועם 10/09/2018 - 10:45

הוספתי עוד טחינה כי ככה אני אוהב.
זאת פשטידה מעולה, אני מכין אותה לא כי היא טבעונית את כי היא פשוטה כל כך להכנה וטעימה

הגיבי
שירה 03/02/2019 - 14:10

היי אפשר שלא להשתמש בבצל?

הגיבי
נועם 29/11/2019 - 17:22

מניסיון כן.
גם פעם אחת אילתרתי והוספתי סלק מגורד.
יצא קצת מתוק ועם צבע אחר לגמרי

הגיבי
מיכל 22/12/2019 - 20:22

2 כוסות של קמח? זה לא המון קמח?

הגיבי
רונית 22/11/2020 - 14:13

היי מה אני יכולה להשים במקום טחינה?

הגיבי
תיאבון בריא 23/11/2020 - 08:47

אפשר חמאת שקדים, כמו שקדיה. לא הייתי שמה חמאת בוטנים כי אז היא תשתלט על הטעם. אפשר לנסות עם חמאת אגוזים אחרת, כמו חמאת קשיו. ואם גם זה לא, אז לערבב היטב 3 כפות קמח עם מעט מים עד מרקם נוזלי ולערבב לתוך הפשטידה. אני מקווה שזה יעבוד.

הגיבי

השאירי תגובה