פשטידת קינואה ועדשים כתומות

של מיכל דינר

פשטידת קינואה ועדשים כתומות
פשטידה ללא גלוטן

מצרכים

חצי כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת
חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 בצלים גדולים קצוצים דק (לבנים או סגולים לפי הטעם)
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות דק
קישוא גדול מגורר דק
כוס קמח אורז (אפשר גם קמח חומוס, מאש, עדשים, קינואה וכדומה)
רבע כוס קורנפלור מעורבב עם שלושת רבעי כוס מים פושרים
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
כף שמן זית כתית מעולה
תבלינים: חוויאג', כורכום, מלח ים, פלפל גרוס, כף אבקת מרק בצל.

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה והעדשים יחד בסיר עם מים עד לריכוך.
במחבת מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה גדולה, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מהדקים לשתי תבניות בינוניות משומנות,
מפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה ומלח גס. מטפטפים מעט שמן זית לקריספיות.
אופים ב-180 מעלות עד שקיסם במרכז הפשטידה יוצא יבש.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

13 תגובות

ליאת 11/01/2015 - 15:03

במה אפשר להחליף את הפטריות?

הגיבי
גיא 30/12/2015 - 18:31

טוב פעם ראשונה שהכנתי פשטידה עכשיו בכשלון רב! אז אני לא מאשים את המתכון עדיין.
וגם קניתי בטעות קמח אורז מלא דביק במקום קמח אורז רגיל
באסה:( מכשלונות לומדים

אל תקנו קמח אורז מלא דביק כי זה נשאר דביק וטעם לא אפוי אפילו אחרי שעתיים בתנור חחח

הגיבי
תיאבון בריא 30/12/2015 - 19:00

היי גיא 🙂
בעסה לשמוע. לא ניסיתי אותה בעצמי, אבל יש מצב שפשטידות כאלה צריך לאפות בתבנית קטנה יותר (נניח אינגליש קייק). לדעתי היא תהיה מוכנה מהר יותר… יש עוד מצב להציל אותה?

הגיבי
דיינה 10/01/2016 - 19:37

זה ילך גם עם קמח תפוחי אדמה? היחיד שנשאר לי בבית

הגיבי
תיאבון בריא 19/01/2016 - 15:46

אני חושבת שכן למרות שלא ניסיתי.

הגיבי
חני 19/01/2016 - 12:54

הי
אפשר להוריד או להחליף במשהו את הקורנפלור
תודה ויום טוב חני

הגיבי
תיאבון בריא 19/01/2016 - 15:47

הי חני, למרות שלא ניסיתי את המתכון, אני חושבת שהקורנפלור חיוני כאן. אם לא קורנפלור אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה.

הגיבי
אורטל 30/03/2016 - 09:08

אפשר להחליף את הפטריות בכרובית ובטטה?

הגיבי
תיאבון בריא 30/03/2016 - 11:52

הי אורטל, אני חושבת שכן למרות שלא ניסיתי בעצמי, לא צריכה להיות בעיה. אני רק ממליצה לחתוך אותם לקוביות קטנות כדי שיוכלו להתרכך מהר עם האפייה.
רעות

הגיבי
נעה 06/04/2016 - 13:48

אפשר לוותר על הקישוא או להחליף אותו במשהו אחר?
וגם, כמה זמן בערך הפשטידה צריכה להיות בתנור?

הגיבי
טל 01/07/2016 - 09:39

כמה זמן בערך האפייה?

הגיבי
תיאבון בריא 01/07/2016 - 10:09

בערך ארבעים דקות. עד שהפשטידה יציבה וקיסם יוצא יבש.

הגיבי
כרמית תמר 29/08/2016 - 21:05

לא יצא לי טוב לא בטעם ולא במרקם לצערי ….. אנסה עם התערובת להשתמש כקציצות במחבת 🙁

הגיבי

השאירי תגובה