pie

את הפשטידה הזו אילתרתי עם מרכיבים שהיו לי בבית, לקראת פסח, במסגרת חיסול החמץ. השמנת משתלבת נהדר ונותנת טוויסט נעים ומיוחד, לכן לא הייתי מוותרת עליה. גם הבצק הפריך לא הכרחי אבל נותן לפשטידה את הפן החגיגי שלה.

מצרכים

2 בצלים קטנים
קצת פחות מחבילה של לקט נורמנדי של סנפרוסט
1-2 כפיות של מלח, לפי הטעם
פלפל שחור, לפי הטעם
1/2 +1/4  כוס של שמנת לבישול, של אלפרו
1/2 כוס קמח מלא
1 שרוול של בצק פריך למאפים מלוחים

הוראות הכנה

מפשירים את הבצק הפריך במשך הלילה במקרר או מס׳ שעות מחוץ למקרר.

הכנת המלית:
מפשירים את לקט הנורמנדי לפי הוראות היצרן. אני חתכתי את הירקות ליותר קטנים ממה שהם מגיעים, אבל גם איך שהם זה סבבה.
מטגנים את הבצל בסיר או בווק עד שהוא נהיה שקוף ומזהיב מעט.
מוסיפים את ירקות ומערבבים מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. מכבים את האש.
מוסיפים חצי כוס שמנת לבישול ומערבבים
מוסיפים 1/2 כוס קמח מלא ומערבבים.
מוסיפים את רבע הכוס הנוספת של השמנת לבישור ומערבבים.

מרדדים מעט את הבצק, חותכים אותו + שוליים, לפי צורת התבנית ומניחים על תבנית מעט משומנת, את השוליים מהדקים לדפנות התבנית.
שופכים את המלית על הבצק מכניסים לתנור חם עד שהבצק והמלית משחימים.
אם רואים שהבצק משחים לפני שמלית משחימה אפשר להוריד את החום. אם או]ים בטוסטר אובן אפשר להשאיר רק חום מלמטה.
מוצאים ואוכלים בהנאה.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן