
אני מוכרחה להודות שתמיד הייתי סקפטית לגבי הקונספט של פשטידות טבעוניות. לפני הטבעונות, פשטידה תמיד הייתה מין ברירת מחדל בשבילי – אם כבר לבשל, אז פשטידה. בלי מתכונים מסודרים – זורקים לקערה את כל הגבינות שיש במקרר, מוסיפים ירק כלשהו, ביצים, קמח, ואיכשהו זה תמיד עובד. אף פעם לא האמנתי שפשטידה יכולה להיות טעימה באותה המידה, בלי כל הגבינות והביצים. ואז הפתעתי את עצמי. אני אוהבת כשזה קורה.
עכשיו, אם גם אתם סקפטיים, אתם חייבים לנסות את הפשטידה הזאת. אגוזי הקשיו ושמרי הבירה משתלבים מעולה עם הברוקולי – אולי הירק האהוב עליי ביותר – וממלאים את הבית בריח המוכר והנוסטלגי של פשטידה גבינתית, אבל ללא שום רכיב מהחי.
רכיבים: (לתבנית בגודל 25×20 ס"מ)
2 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ דק
ראש ברוקולי, הגבעולים קצוצים, הפרחים מופרדים לפרחים קטנים (כ4-5 כוסות ברוקולי)
2 כוסות אגוזי קשיו, שהושרו במים מספר שעות (אפשר להשרות במים חמים וכך לזרז תהליכים)
200 גרם טופו (כ-2/3 גוש סטנדרטי)
1/4 כוס פתיתי שמרי בירה
3-4 שיני שום, קלופות
כף מיץ לימון
כוס מים
כוס קמח (מלא או לבן, לבחירתכם)
2 כפות גדושות קורנפלור
כפית סודה לשתייה
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור טחון
קמצוץ אגוז מוסקט טחון

הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הברוקולי הקצוץ במשך 2-3 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
בינתיים, טוחנים במעבד מזון את הקשיו, הטופו, שמרי הבירה, השום, מיץ הלימון והמים, עד לקבלת מרקם חלק.
מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים. מוסיפים את בלילת הקשיו ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שהוא טוגן בו ואת הברוקולי המבושל. מערבבים.
שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מתחילה להזהיב מלמעלה.
כשמוציאים את הפשטידה מהתנור, כדאי להמתין כ-10 דקות לפני שפורסים אותה, כדי לתת לה קצת זמן להתייצב.
אפשר להגיש חם או קר.
3 תגובות
פשטדת ברוקולי טבעונית
עשיתי באהבה..אבל יצא מזעזע..ממש התבאסתי ):
אוי, ממש באסה לשמוע… אולי זה קשור לשמרי בירה? הם נותנים טעם שלא כל אחד אוהב… בכל מקרה, אני ממליצה לנסות את הפשטידה הזו – שמעתי עליה ביקורות טובות 🙂 בהצלחה בפעם הבאה