מתכון מדליק שמשדרג את ה׳חזה בגריל׳. המתכון הוא של שף רוברטו, שהוא השף הפרטי של אלן דג׳נרס. אפשר לראות וידאו שלו מכין את המתכון (בתחתית הפוסט).
העיטוף והטיגון של ה׳חזה׳ נותנים קראנצ׳יות כיפית. אל תוותרו על דפי האורז הם נותנים טוויסט מגניב בכך שהם מדמים את ה׳עור׳ של העוף. מתכון פשוט ל-KFC טבעוני!
מצרכים
מצרכים ל׳עוף׳
4 יח׳ חזה בגריל מן מהצומח של טבעול
דפי אורז
מצרכים לשמנת קשיו מתובלת
1 כוס קשיו טבעי או 1 מיכל של שמנת צמחית לבישול
הרבה טבסקו או סריראצ׳ה
¼1 כוס מים
לתערובת הקמח
½1 כוסות קמח
1 כף תבלין טוסקנה/גריל עוף
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת מרק בצל, או תבלין אחר שאוהבים
2 כפות מלח
כמה הערות:
1. אפשר להשאיר את ה׳חזה׳ שלם – תצא חתיכה גדולה.
2. אם אין שמנת קשיו, אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול.
3. אל(!) תוותרו על החריף וגם אל תתקמצנו עליו, הוא נותן חרפרפות נעימה בתוצאה הסופית.
אופן ההכנה
מפשירים את ה׳חזה׳ וחוצים כל חתיכה לשניים.
הכנת שמנת קשיו מתובלת
משרים את הקשיו במים רותחים כ-10 דקות או במים רגילים למשך כמה שעות, ומסננים.
מכניסים את הקשיו המסונן ואת שאר חומרי השמנת לבלנדר וטוחנים היטב עד לקבלת קרם סמיך ואחיד.
לא לדאוג לגבי החריפות, היא תתמתן בטיגון.
הרכבת המנה
מכינים קערה עם תערובת הקמח.
מכינים בקערה או מחבת עמוקה מים חמימים וטובלים דף של אורז, עד שהוא מתרכך והופך שקוף. לשים לב שלא ייתרכך יתר על המידה. בערך 15 שניות. מעבירים למשטח העבודה. מניחים ׳חזה׳ אחד בשליש התחתון של דף האורז (זה שקרוב יותר אלינו) ומקפלים עליו את הקצה התחתון של דף האורז. מקפלים לכיוון המרכז את הצדדים ומגלגלים קדימה (רחוק מאיתנו), עד שהחזה עטוף כולו בדף האורז.
עושים כך עם כל ה׳חזה׳ שהפשרנו. טובלים כל ׳חזה׳ בתערובת הקמח, בשמנת הקשיו ואז שוב בתערובת הקמח.
מטגנים במחבת עמוקה בשמן חם-חם משני הצדדים עד להזהבה (כ-2 דקות כל צד). לא להפוך אותם יותר מפעם אחת.
אפשר להגיש ליד סלט כרוב.
בתיאבון!
4 תגובות
אפשר גם לאפות בתנור?
לדעתי זה יאבד קצת מהקטע של ה"פרייד" צ'יקן. אבל לא ניסיתי כך שיש מצב שזה ייצא סבבה… ספר איך יצא
אני לא מכירה את המוצר הזה של טבעול.. קצת פחות מתלהבת מהמוצרים שלהם.. תוהה אם סייטן מתובל או גולמי שתיבלתי בעצמי (של חברה די מופלאה, אני לא רושמת את השם כדי לא להחשד בפרסום 🙂 ) , יכול לתת תוצאה דומה..
זה לא דבר רע לפרסם חברה שאת אוהבת ,וכן כל מוצר שמזכיר "בשר" יעבוד