מצרכים
כף קמח חומוס
כף קמח עדשים אדומות
כף קמח מש
כף קמח טף בהיר
כף קמח כוסמת ירוקה
*אפשר לגוון בקמחים לפי הטעם האישי.
כף קמח טפיוקה (או קורנפלור)
כוס מים, פחות או יותר
חופן עשבי תיבול לפי הטעם (אני שמתי פטרוזיליה כוסברה וסלרי קצוצים יבשים)
מלח ים, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום לפי הטעם
כף שמן זית
כף זרעי צ'יה (לא חובה)
כפית תה ירוק מאצ'ה (לא חובה)
עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
2-3 פטריות שמפיניון קצוצות
קישוא וגזר קטנים מגוררים בפומפייה
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים:
מערבבים לבלילה דלילה את כל המרכיבים פרט לעגבניה, הפטריות והקישוא. אחרי שנוצרה בלילה מוסיפים את הירקות. מערבבים ונותנים לבלילה לנוח 5 דקות בקערה. מחממים מחבת טפלון בינונית עם כפית שמן זית ויוצקים שכבה עבה מהבלילה. מכסים ומבשלים 5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהצד התחתון יציב והצד העליון גם התגבש. הופכים לצד השני (הנחתי מחבת באותו הגודל הפוכה על המחבת עם הפריטטה והפכתי). ממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהצד התחתון השחים גם. מחכים להתקררות קלה, חותכים למנות ואוכלים חם.
בתיאבון!