פסטו

הפסטו של אליס או – 50 גוונים של ירוק
את המתכון הזה, למדתי מאליסון, נשמה חופשיה החיה עם בן זוגה בבית קטן וקסום ברכס הרים גשום וירוק בצפון ספרד. התארחנו אצלם לכמה ימים בקיץ שעבר ואליס, הרבליסטית במקצועה, לקחה את גלעד אישי (הרבליסט גם הוא) לסיבוב בגינה הרטובה מגשם ויחד הם חזרו עם ידיים עמוסות עשבי בר מקומיים.
אחר כך, היא הכינה את אחד הממרחים הכי מיוחדים שטעמתי. ממש כך.
היופי במתכון הזה הוא שהוא מקורי, עונתי, מקומי, בריא וטעים באופן יוצא דופן. יש בו ריכוז נאה של ברזל הטוב לאנמיים שבינינו (בוא נודה על האמת, אנמיות לרוב…) ועשבים הגדלים פרא בחוץ מקבלים פתאום את הבמה ומראים לנו כמה שפע יש באדמת הבר הנמצאת ממש בפתח הבית.
באדפטציה המקומית אני שמה בו חוביזה, סרפד ופטרוזיליה אולם למי שאין גישה לעשבי בר (כי הוא לא מזהה אותם או כי הסביבה לא מאפשרת) הפסטו הזה עובד נהדר גם עם תרד ומנגולד (החלק הירוק בלבד). הבצל המטוגן והעלים מספקים נוזלים לממרח ולכן יש בו להרבה פחות שמן מאשר בפסטו הבזיליקום הקלאסי.
על תכונותיו המופלאות של הסרפד, כמו גם איך להתמודד עם צריבתו הקלה (מאוד), אפשר ללמוד מהפוסט הנהדר הזה של גלעד, אהובי.
ועכשיו למטבח

מצרכים

זר גדול של עלי סרפד וחוביזה (ביחס של 2 ל – 1), שטופים קלות. אפשר להכניס גבעולים רכים ודקים. את העציים יותר, להשאיר בחוץ.
1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
1/2 זר פטרוזיליה. אפשר גם יותר. אפשר גם כוסברה, באהבה.
בנדיבות – עשבי תיבול טריים: אורגנו, אזוב, טימין, מרווה. מעט רוזמרין.
1/2 כוס זרעי חמנייה, לא קלויים וללא מלח
1-2 שיני שום קלופות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל שחור
1/2 כפית זרעי שומר (נותנים טעם לא שגרתי. מציעה למי שלא מכיר לנסות ומי שמכיר ולא אוהב, להימנע. הטעם דומיננטי.)
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה

במחבת, במעט שמן זית, מטגנים את הבצל.
כאשר הוא מתרכך ומתחיל להגיר נוזלים, מוסיפים את זרעי התבלינים וממשיכים לטגן כך שהבצל הולך ומשחים וארומת הזרעים נפתחת. ממליחים ומפלפלים.
כשהבצל שחום יפה, מוסיפים פנימה את עשבי התיבול הטריים, מערבבים עוד כדקה ולאחר מכן מכניסים את העלים הירוקים. העלים יאבדו מנפחם באופן דרמטי ומהיר. מכבים את האש.
במעבד מזון שמים את הירוקים מהמחבת, פטרוזיליה (או כוסברה), שן שום (אפשר עוד אחת אם אוהבים טעם שום חזק) וזרעי חמנייה. מפעילים את המעבד וטוחנים לממרח. הוסיפו שמן זית, רק מספיק כדי לאחד את הפסטו. ייתכן ותצטרכו לעצור מספר פעמים ולערבב פנימה את מה שעולה לשולי המיכל.
הפסטו הזה משתלב נפלא עם אבוקדו!
המשך שבוע טוב לכולנו

זעתר

סירפד

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של נועה: יחפנים – מנימליזם בעולם החדש
שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן