פסטה עם פטריות פורטובלו ופסטו פטרוזיליה ופקאנים

… עגבניות שרי צרובות!

רכיבים: (ל-2 רעבים)200 גרם פסטה פוזילי יבשה (אני השתמשתי ב'אליקה ריגטה' שמצאתי בטיב-טעם – כמו פוזילי, אבל גדול)
כף שמן זית
2-3 פטריות פורטובלו
 
לפסטו:
חבילת פטרוזיליה (כ-2 כוסות עלים)
1/2 כוס פקאנים
3 כפות שמן זית איכותי
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קלופות
1/2 כפית מלח
 
להגשה: עגבניות שרי צרובות (מתכון בהמשך הפוסט), עוד פקאני

מכינים את הפסטו:

קולים את הפקאנים על מחבת יבשה, בזהירות ותוך כדי ערבוב, שלא ייחרכו. כשהמטבח מתמלא ריח אלוהי של אגוזים קלויים, זה הזמן להוריד מהאש.

שמים את הפקאנים הקלויים ביחד עם כל חומרי הפסטו במעבד מזון ומעבדים עד למרקם אחיד. זה בסדר אם הפסטו נראה קצת יבש בשלב זה – נוסיף נוזלים בהמשך.

מבשלים את הפסטה:

לפי הוראות היצרן.

חשוב! לפני שמסננים, שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול.

מרכיבים את המנה:

חותכים את פטריות הפורטובלו לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.

מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כשתי דקות.

מוסיפים למחבת את הפסטו ואת 1/4 כוס מי הבישול של הפסטה ששמרנו קודם. מערבבים עד שהרוטב נעשה אחיד וקרמי.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים אותה עם הרוטב. מורידים מהאש.

להגשה:

עורמים את הפסטה על צלחות, מוסיפים עגבניות שרי צרובות (מתכון בהמשך הפוסט) וכמה פקאנים שלמים בשביל הקראנץ'.

עגבניות שרי צרובות בתנור

בשונה מעגבניות צלויות שמתבשלות לאט-לאט, העגבניות האלה נכנסות לתנור בחום גבוה לצריבה מהירה, ויוצאות מיציות, מתוקות וכמעט נמסות בפה.

לפני הצריבה

רכיבים:

כ-20 עגבניות שרי, רצוי בצבעים שונים

1-2 כפות שמן זית

עלים מ-8-10 גבעולי טימין (קורנית)

כפית מלח גס

התבנית נכנסת לחלק העליון של התנור החם, מתחת לגריל

הכנה:

חוצים את העגבניות לאורכן ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

מטפטפים עליהן את שמן הזית ומפזרים את עלי הטימין והמלח.

מחממים תנור ל-250 מעלות, ומכניסים את התבנית של העגבניות לחלק העליון, מתחת לגריל.

אופים ל-10-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להיחרך. (לא להשאיר ללא השגחה!)

מרימים את העגבניות בזהירות עם מלקחיים ומסדרים אותן על הפסטה.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן