מצרכים
בצל חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות או כתושות
כף פטרוזיליה מיובשת
כף שמיר מיובש
כף סלרי קצוץ
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים, חלקם קצוצים וחלקם שלמים
שקית ערמונים (100גרם) מוכנים לאכילה, חתוכים לרבעים
כמון, לפי הטעם
פפריקה מתוקה, לפי הטעם
500 גרם פסטה מסולסלת
2 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
מקפיצים את רצועות הבצל בשמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את שיני השום ועשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את הזיתים והערמונים, מערבבים ומכסים. מחכים 5 דקות. במקביל מבשלים פסטה בסיר עם הרבה מים וכפית מלח, כשהיא מוכנה, שומרים מצקת אחת ממי הבישול ומסננים את הפסטה. מעבירים את המים ששמרנו למחבת ואת הפסטה המבושלת ומערבבים הכל יחד. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ונותנים להכל לנוח 5 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש, מוסיפים חופן בצל ירוק קצוץ, מערבבים קלות ומגישים חם.
בתיאבון!
שתפי: