אז כן, שמתי לב לכך שהיה כאן הרבה פסטה בזמן האחרון. אבל בכל זאת, לא הצלחתי להתאפק מלשתף אתכם במתכון הזה, כי הוא כל כך מהיר וקל וכל כך טעים. ההשראה למתכון באה מהחברים הנהדרים בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק.
גם בצל וכרוב לבנים יעשו את העבודה ויתנו תוצאה טעימה באותה המידה, אבל לסגולים יש כמובן את היתרון המובהק של היותם סגולים. ואנחנו אוהבים דברים סגולים. נכון?

רכיבים: (ל-2-3 מנות גדולות)
כ-200 גרם פסטה בצורת פפיונים (או פסטה קצרה אחרת)
2 כפות שמן זית
בצל סגול, חצוי לאורך ופרוס
כ-1/4 ראש כרוב סגול, קצוץ גס
1/2 כוס מים
1/2 כפית סוכר חום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מעושנת
שפריץ של מיץ לימון
לעיטור: גרגירי פלפל אדום (לא חובה בכלל)

הכנה:
מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן.
לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת ומגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הכרוב, המים, הסוכר והתבלינים, מכסים ומבשלים עד שהכרוב מתרכך – כ-8-10 דקות.
מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, יחד עם שפריץ של מיץ לימון. מערבבים ומגישים חם.