פסטה ברוטב שמנת היה המאכל הראשון שבישלתי בגיל 18. ממש שמחתי כשגיליתי שלהכין פסטה ברוטב שמנת (כמו במסעדות) זה לא מסובך ואפילו מאוד פשוט. גם המעבר לטבעונות לא מנע ממני להמשיך ולהכין את הפסטה האהובה עליי, את השמנת החלבית החלפתי בשמנת צמחית לבישול והטעם נשאר מעולה. הפעם המתכון קצת שונה, שמתי דגש על הערך הקלורי – את השמנת מחליף טופו משי שהוא דל בקלוריות (וגם עשיר בחלבון). יחד עם הפסטה (עדיף מחיטה מלאה) נוצרת ארוחה עם טעם נפלא. אז קדימה לעבודה:
מצרכים ל-2 מנות
לפסטה
½ חבילת פסטה
100 גרם פטריות שיטאקי
100 גרם אספרגוס
לשמנת
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
½ חבילת טופו משי (אריזה אדומה)
¼ כוס מים
1 כף מיץ לימון
¼1 כפיות מלח ים אטלנטי, או לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס
פרמז׳ן טבעוני
¼ כוס קמח שקדים
1 כף שמרי בירה
¼ כפית מלח
1 כפית אגבה
כמה הערות
1. אין לכם אספרגוס או פטריות – תחליפו בברוקולי, כרובית או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
2. אפשר להכין את הרוטב מראש ולהשתמש בו בשעת הצורך. מחזיק בערך 4-5 ימים במקרר בכלי סגור.
3. האגבה עוזרת למרכיבים של הפרמז׳ן להידבק ובכך יוצרת את המרקם המיוחד שיש לגבינה.
אופן ההכנה
את הפטריות חותכים לפרוסות דקות מתבלים בשמן ומלח ואופים בתנור (180 מעלות) לכ-10 דקות, עד שהן מתרככות.
את האספרגוס חותכים לרצועות קטנות וחולטים במים רותחים כשלוש דקות ומסננים.
מכינים את הרוטב
מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד שהוא מזהיב ומשחים. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד שתי דקות. מעבירים את הבצל אל הבלנדר ומוסיפים את שאיר מרכיבי הרוטב. טוחנים היטב עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (נעזרים בטיפים שלנו להכנת פסטה מושלמת) ומסננים אותה מהמים.
מכינים את הפרמז׳ן
במעבד מזון או מטחנת תבלינים טוחנים את כל החומרים יחד.
מרכיבים את המנה
מוסיפים את רוטב השמנת אל הפסטה ומערבבים קלות. מפזרים מלמעלה את הפטריות והאספרגוס ומעט מהפרמז׳ן ומגישים.
בתיאבון!
*תודה רבה לדנה יצחקי על התמונות היפות
5 תגובות
פטריות פורצ'יני טריות???
מאיפה? גם אם הייתי מוכן לשלם כל כך הרבה על פטריות פורצ'יני, לא הייתי מוצא בארץ איפה לקנות
ובבקשה, תפסיקו עם ה"פרמז'ן" – זה מגוחך.
שים לב, זה פטריות שיטאקי
פשוט מושלם!
תודה לך על מתכון מדהים שיכנס לקבועים שלי 🙂
תודה! איזה כיף לשמוע!