פסטה בסגנון תאילנדי בסיר אחד

פסטה בסגנון תאילנדי בסיר אחד

אז אחרי שראינו כמה סרטונים מדליקים של הכנת פסטה בסיר אחד – נדלקנו ומאז אנחנו לא מכינים פסטה בשני סירים.
אנחנו לא רואים טעם ללכלך עוד סיר שיהיה מסורבל אחר כך לשטוף. חוצמזה, שהפסטה יוצאת מ-ד-ה-י-ם! כל הרוטב נספג בה, כל הטעמים הכי טובים שאפשר לבקש במנה, וכל זה בלא יותר מ15 דקות של בישול.
אתם חייבים לנסות בעצמכם – זה ממש שווה את זה.
המתכון הבא הוא הבסיס שלנו למתכון פסטה בסיסי כך שמבחינת התוספות ומנעד הטעמים – זה אינדיבידואלי מבשלן לבשלן.תרגישו חופשי להתפרע עם כל רוטב שבא לכם – מבטיחה שיצא מהמם!

מתכוני פסטה עם סיר אחד:
פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד
זיטי אפוי, טבעוני

מצרכים ל-2 מנות

1 בצל סגול קטן קצוץ דק, או 2 בצלצלי שאלוט
250 גרם פסטה (אנחנו אוהבים פנה או ספגטי)
1-2 כפות של משחת קארי אדום/ירוק/צהוב – איזה שאתם אוהבים ובאיזה כמות שנעימה לכם.
כ-1/2 פחית של קרם קוקוס, כ-200 מ״ל
מים לפי הצורך
מלח, לפי הטעם
2 פטריות פורטבלו קצוצות גס
חופן עלי תרד

שניה לפני שמתחילים

1. מנה של פסטה היא 125 גרם (מודדים לפני הבישול). כך שאם תרצו להכפיל כמויות ע״פ כמות הפיות – דעו זאת.
2. התיבול, הטעמים – זה תלוי בכם. אנחנו אוהבים חריף אז שמנו הרבה קארי.
3. אם תשתמשו בקרם קוקוס של למעלה -17% שומן הטעם שלו יהיה דומיננטי יותר וטעים יותר (בכול זאת.. שמן…). עשינו גרסה כזו עם מי קוקוס (5% שומן) יצא טעים אבל טעם הקוקוס בקושי הורגש.
4. הירקות – זה עיניין של טעם. לדעתי תרד ופטריות משתלבים מעולה עם הקוקוס והקארי. הייתה לנו גרסה עם עגבניות שרי שהוספנו 5 דקות לפני ההגשה שהוסיפו מעט חמיצות עדינה – והיה מאוד טעים.
5. בתמונה רואים גם טופו, היה לנו מעט אז הוספנו בשלב טיגון הבצל.

אופן ההכנה

בסיר רחב וגבוה מתחילים לטגן במעט שמן את הבצל. אחרי כמה דקות שהוא הופך לשקוף מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים מעט, נותנים לה להיפתח עם השמן וחום המחבת. אחרי דקה אולי קצת פחות מוסיפים כף או 2 מקרם הקוקוס ומערבבים את תכולת המחבת. הכל צריך לבעבע ולהריח מעולה. מוסיפים את הפסטה וכשלושת רבעי קרם קוקוס (משאירים מעט להגשה). משלימים את שאר הנוזלים עם מים – רק עד שהפסטה מכוסה. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם חסר.
מכסים את הסיר במכסה ונותנים לפסטה להתבשל ע״פ הוראות היצרן – על אש גבוהה. במקרה שלנו זה היה 10 דקות.
אחרי 10 דקות פותחים את הסיר, מערבבים היטב את הפסטה ומוסיפים את הפטריות והתרד (ועגבניות שרי – אם יש). נותנים ערבוב קל וסוגרים את הסיר לדקה-שתיים – רק עד שהירקות מתרככים קצת.
זהו, הפסטה מוכנה! מחלקים לצלחות ומזלפים מעט מקרם הקוקוס שנותר על כל צלחת.
בתיאבון!

פסטה בסגנון תאילנדי בסיר אחד

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

קרן 05/12/2016 - 03:36

בתמונה יש טופו למה לא מופיע ברשימת המרכיבים?

הגיבי
תיאבון בריא 05/12/2016 - 09:12

כי הוא לא חובה. כתבתי שהוספנו טופו בשלב טיגון הבצל. הכמות, היא על פי טעמך האישי.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן