אני מנחשת ש"פסטו" זה לא האסוסיאציה הראשונה שעולה לכם בראש כשאתם שומעים את המילים "נענע" או "עירית". גם אצלי לא, אני מודה. אבל ערב אחד היה לי קרייבינג לפסטה (מפתיע, אני יודעת) ולא היה שום דבר יותר מעניין להכין ממנו רוטב, אז הלכתי על זה. התוצאות כל-כך הפתיעו לטובה שהלכתי על זה שוב. ושוב. והנה המתכון למנה קלילה ורעננה. אגוזי המלך הטחונים ברוטב, בשילוב מעט מיץ לימון, נותנים מרקם קרמי וטעם גבינתי. (אבל אל תלכו על זה – תאכלו את זה, אחרת זה נורא מלכלך את המטבח.)
רכיבים לפסטו:
כוס עלי נענע טריים, ללא גבעולים
כוס עירית קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך קלופים
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית איכותי
2 שיני שום קלופות
כפית מלח
רכיבים לפסטה: (2 מנות די גדולות, או 3-4 קטנות יותר)
250 גרם פסטה קצרה יבשה
כף שמן זית
2 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות גדולות
כ-10 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1/2 כוס צנוברים קלויים (אופציונלי)

הכנת הפסטו:
שמים את כל הרכיבים במעבד מזון. מעבדים דקה-שתיים, עד לקבלת מרקם משחתי.
הכנת הפסטה:
מבשלים את הפסטה, על-פי הוראות היצרן, עד למצב אל-דנטה – אנחנו רוצים אותה מעט נגיסה, אז כדאי לבשל דקה אחת פחות ממה שכתוב על האריזה. בזמן הסינון, שומרים בצד כ-1/3 כוס ממי הבישול.
במקביל לבישול הפסטה: מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הקישואים ואת הפטריות, מקפיצים כדקה, מכסים את המחבת ומאדים על אש קטנה עד לריכוך הירקות (כדאי לבחוש מדי פעם).
מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, הפסטו, ואת מי הבישול ששמרנו מהפסטה. מערבבים היטב על אש קטנה, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה והירקות.
מורידים מהאש, מוסיפים צנוברים קלויים ומערבבים. מגישים חם.