בטח רובכם מכירים אותה בתור פלצ׳ינטה, אבל אצלנו בבית היא נקראה פלצ׳ינקה. מאכל ילדות נוסטלגי שהייתי זוללת כשהייתי קטנה. טלפון אחד לסבתא לקבלת המתכון, שני נסיוניות טיבעון, ויש לי פלצ׳ינקה טבעונית שאני יכולה לזלול גם היום.
מצרכים
לבלילה – לכ-8 פלצ׳ינקות:
1 כוס קמח
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
½1 כוסות חלב סויה, אני השתמשתי באלפרו אדום
1 כף שמן
קורט מלח
למילוי*:
½ מיכל של גבינת טופוטי בסגנון גבינה
1 כף סוכר
מעט גרידת לימון
1 כפית תמצת וניל
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כף הקורנפלור עם המים בכוס, עד שזה נראה כמו חלב.
בקערה מערבבים את כל יתר המרכיבים, קמח, חלב, שמן והמלח. מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת הקורנפלור.
מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן (אני השתמשתי בשמן ספריי) וכשהמחבת חמה יוצקים עליה מהבלילה שכבה דקה, בערך כחצי מצקת. מטלטלים את המחבת עד שנוצר עיגול יפה. הניסיון הראשון תמיד קצת פחות מצליח.
מטגנים כדקה מכל צד עד שהפלצ׳ינקה משחימה מעט. מניחים בצד, על צלחת, וכך עושים עם יתר הבלילה.
חשוב לערבב היטב את התערובת לפני כל טיגון כי יש לקמח נטייה לשקוע כלפי מטה.
מכינים את המילוי:
בקערה קטנה מערבבים היטב את הגבינה עם כף הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון. מערבבים כמה דקות, ומהר, עד שהסוכר נמס בגבינה.
מורחים את הגבינה המוכנה על הפלצ׳ינטה, מגלגלים ואוכלים בכיף!
*בתור ילדה הכי אהבתי את מילוי הגבינה, אבל לא פעם החלפנו אותו בשוקולד או ריבה. ממרח לוטוס או חמאת בוטנים יהיו לא פחות טעימים. ולמי שבא קצת מלוח, אפשר להכין פירה עם בטל מטוגן, למלא ולגלגל.
בתיאבון!
2 תגובות
איפה שומרים למועדפים? מתה על המתכונים שלכם אבל מבחינת UX קשה לי 🙁
בתחתית כל מתכון יש כפתור כחול שכתוב עליו ״הוספה למועדפים״. את צריכה להיות מחוברת (כפתורים ל״כניסה״ או ״הרשמה״ נמצאים בתפריט העליון של האתר).