רועי קדמי שלח לנו מתכון לפלפל הממולא שהכין. הוא כותב: ״פשוט זה הכי מתוחכם״. וזה בהחלט נראה ככה 🙂
מרכיבים
לפלפלים
6 פלפלים (מומלץ לבחור פלפלים ישרים ושמנים שמתאימים למילוי)
1 חבילה פטריות מיני פורטובלו
1 חבילה פטריות שמפיניון
1 בצל לבן
חופן פטרוזיליה
חופן סלרי
מלח
פלפל
פפריקה אדומה מתוקה
לרוטב
4 עגבניות
1 בצל לבן קטן
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל
פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה
מכינים את הפלפלים
קוצצים את הפטריות לחתיכות בינוניות. קוצצים את הבצל. קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי.
מחממים מחבת ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא נהיה שקוף, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות מטגנים במשך 3 דקות ומוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה.
מוסיפים את הפטרוזיליה והסלרי וממשיכים לטגן עד השחמה של הפטריות.
* חותכים את הקצה העליון (ליד הגבעול) של הפלפל האדום לא עד הסוף כך שיהיה ניתן למלא ועדיין לסגור אותו בזמן הטיגון.
ממלאים את הפלפל בתערובת הפטריות בעזרת כפית קטנה וסוגרים את חלקו העליון של הפלפל.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, כאשר המחבת חמה מטגנים את הפלפלים עם המילוי למשך 2-3 דקות מכל צד.
מכינים את הרוטב
מגרדים את העגבניות עם פומפייה, קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומחממים למשך 5 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור וכף אחת גדושה של פפריקה אדומה. מערבבים למשך דקה, מוסיפים חצי כוס מים עד לקבלת שכבה אחידה.
לאחר מכן אפשר להוסיף עוד מעט מים כדי לשפר את היחסים.
אופן ההגשה
מוזגים כף גדולה מהרוטב ולצידו את הפלפל הממולא.
לקישוט ניתן להוסיף עלה לבחירתכם.
בהצלחה ובתיאבון!