פלפלים ממולאים באורז

של מיכל דינר

פלפל ממולא ללא גלוטן

פלפלים ממולאים באורז. ללא גלוטן.

מרכיבים

7 פלפלים גדולים אדומים (או בכל צבע אחר מועדף)
בצל גדול קצוץ
שמן זית כתית מעולה לטיגון
כוס וחצי אורז בסמתי שטוף.
קופסאת עגבניות מרוסקות (260גרם)
קופסת רסק עגבניות (100גרם)
עלים מ5 ענפי פטרוזיליה, קצוצים
עלים קצוצים מענף סלרי שלם + ענף הסלרי ללא העלים
3 שיני שום קצוצות או מגוררות
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
ליטר מיץ עגבניות
ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

חותכים מכל פלפל את החלק העליון (ושומרים אותו) ומסירים את תכולת הפלפל. מניחים את הפלפלים בצורה מסודרת בסיר.
במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ כ10 דקות עד לריכוך.
מערבבים בקערה את האורז, הבצל המטוגן, חצי מקופסאת העגבניות המרוסקות וחצי מקופסאת הרסק, עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים, השום, המלח והפלפל.
ממלאים כל פלפל לכ3/4 מגובהו בתערובת, מוסיפים קצת מיץ עגבניות ומכסים כל פלפל במכסה שלו.
ממלאים בין הפלפלים את הסיר במיץ העגבניות, במים הרותחים ובשארית העגבניות המרוסקות והרסק, מניחים בסיר גם את ענף הסלרי.
מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ3/4 שעה, או עד שהאורז בתוך הפלפלים רך.
מגישים בכלי הגשה פלפל אחד וקצת רוטב, ואוכלים חם.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה