מתכונים למנות עיקריות

פלפלים ממולאים באורז ועדשים שחורות

פלפל

המרכיבים

7 פלפלים מנוקים מגרעינים כשחלקם העליון מופרד מהם
בצל גדול קצוץ לקוביות,
3 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
קופסאת עגבניות מרוסקות (800גרם)
עלים מענפי פטרוזיליה, קצוצים
עלים מענף סלרי, קצוצים
מלח, לפי הטעם
פלפל גרוס, לפי הטעם
כמון, לפי הטעם
פפריקה מתוקה, לפי הטעם
פפריקה חריפה, לפי הטעם
כוס אורז בסמתי שטוף ומסונן
חצי כוס עדשים שחורות שהושרו לשעתיים בקערת מים, מסוננים ושטופים
ליטר מיץ עגבניות של פריגת

אופן ההכנה

מסדרים בסיר גדול את הפלפלים ודואגים שיעמדו בלחץ ללא יכולת תזוזה.
במחבת רחבה וגדולה מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה קלה כ10דקות
מוסיפים למחבת את השום והפטריות וממשיכים לטגן יחד עוד קצת
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים ומכבים את האש.
מוסיפים לתערובת את האורז והעדשים, מערבבים הכל יחד וממלאים כל פלפל עד כ3/4 מגובהו.
ממלאים במיץ עגבניות בין הפלפלים ואם נשאר קצת מהתערובת מוסיפים גם.
מוסיפים מים עד לגובה הפלפלים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומכסים במכסה. מבשלים כחצי שעה.
מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

  • הנחתי שהעדשים בכמות של חצי כוס לפני ההשרייה, ויצא לי יותר מדי מילוי – כנראה שהכוונה לחצי כוס אחרי ההשרייה. חוץ מזה, יצא נוזלי מדי – נראה שתוספת המים מיותרת.

השאר תגובה