מתכונים למנות עיקריות

פלפלים במלית גבינת קרם שקדים

את המתכון הטעים והקל הזה אני מכינה כבר שנים,
כאשר המלית עברה שינוי עם המעבר לטבעונות.
ומה אומרים האורחים שרובם אינם טבעוניים?
הם מחכים למנה הזאת כמו בכל חג שבועות.

מצרכים

10 פלפלי שושקה בצבעים, שטופים
למלית:
1 כוס שקדים קלופים מושרים לילה במקרר {למחרת שוטפים ומסננים}
עד שלושת רבעי כוס מים {מתחילים עם חצי כוס ומוסיפים בהדרגה ובהתאם לצורך}
מלח ורוד דק לפי הטעם {או רגיל}
2 כפות שמן זית+כף נוספת למזיגה מעל הפלפלים
מיץ מחצי לימון.

אופן ההכנה

מחממים תנור בחום 180 מעלות תכנית טורבו+חום עליון ותחתון

מכינים את גבינת הקרם:
מעבירים לבלנדר את השקדים, מלח, שמן זית, מיץ לימון וחצי כוס מים. מפעילים ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך. חשוב שהקרם לא יהייה נוזלי מידיי, ושיהייה מספיק נוח לעבודת הבלנדר. מפעילים מס’ דקות רצוף עד קבלת קרם חלק, מתקנים טעמים ומניחים בצד.

חורצים קו אורך במרכז כל פלפל, אך לא עד הסוף, באופן שיאפשר הוצאת הזרעים. ממלאים בנדיבות מהקרם, {הכמות מספיקה בדיוק} ומניחים את הפלפלים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מזלפים מעליהם כף שמן זית, ומעבירים לתנור החם. אופים כ-30 דקות, מעלים לחום 200 מעלות ואופים עוד 4 דקות, עד שהפלפלים מקבלים “כוויות” קלות… מגישים חם או פושר.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה