פלאפל

פלאפלים אפויים בתנור

פלאפל

המרכיבים

500 גרם גרגירי חומוס יבשים, מושרים ללילה בהרבה מים.
4 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (כחצי כוס)
1/2 צרור כוסברה קצוצה (כחצי כוס)
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 כפית כמון טחון
1/4 כפית מלח, לפי הטעם
1/4 כפית פלפל גרוס, לפי הטעם
1 כפית אבקת מרק בצל פרווה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
5 כפות שמן זית כתית מעולה לשימון נייר האפייה והכדורים

אופן ההכנה

1. מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס המושרים מהמים ומעבדים במעבד מזון עד לעיסה גרגירית מעט.
2. מוסיפים לעיסה את כל שאר המרכיבים, ומערבבים היטב בכף עד להטמעת כל המרכיבים.
3. יוצרים כדורים בעזרת מכשיר הפלאפל, ומניחים על נייר אפייה משומן בתבנית של טוסטר אובן.
4. מושחים מעט שמן זית על כל כדור, בעזרת מברשת סיליקון
4. אופים ב200 מעלות עד שמשחים מעט (בין 40 דקות לשעה, תלוי בטוסטר אובן)
5. מגישים חם.

Loading+ הוספה למועדפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *