ביר בזאר פיצת לחוח טבעונית
צילום: דנה יצחקי

את הפיצה הזו אכלנו בחמארה (בר אוכל קטן) של ה״ביר-באזר״ בשוק הכרמל. קונספט מגניב וטעים לפיצה בלי להתעסק יותר מידי בהכנת בצק. את הלחוח שומרים בקירור וכשרוצים להכין את הפיצה מפזרים עליה את רוטב העגבניות והירקות – ואופים בתנור עד שהיא מוכנה. ככה אנחנו אוהבים את האוכל שלנו, קל פשוט והכי חשוב – טעים.

מצרכים

לפיצה

2 לחוחים שהיו במקרר לפחות 24 שעות
תוספות שאוהבים: ירקות אנטיפסטי, גבינה טבעונית, זיתים וטחינה ביתית (תמונה בתחתית הפוסט)

לרוטב העגבניות

3 כפות שמן זית
2 שיני שום
400 גרם עגבניות בשלות וחתוכות לקוביות
1 כף סוכר חום
1/4 כפית מלח, או יותר – לפי הטעם
1/8 כפית פלפל שחור, או יותר – לפי הטעם
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

את השום מטגנים במחבת יחד עם שמן הזית עד שהשום מזהיב מעט – זהירות לא לשרוף!
מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהרוטב מסמיך.
מקררים וטוחנים במג׳ימיקס עד שהרוטב מגיע למרקם חלק.

מרכיבים את הפיצה

מוציאים את הלחוח מהמקרר, מפזרים את רוטב העגבניות בצורה אחידה מוסיפים את התוספות שאוהבים, אנטיפסטי, ירקות, גבינה טבעונית, זיתים וכד׳. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהלחוח משחים בקצוות והתחתית שלו פריכה.

בתיאבון!

פיצת לחוח טבעונית

ביר בזאר בשוק הכרמל, רח׳ ישכון 36 תל אביב. א-ה 10:00-24:00 יום שישי 10:00-19:00. בכל יום שני מתקיים ערב טבעוני.
שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן