המתכון הזה רץ אצל אמא שלי במטבח כבר שני עשורים לפחות. היא קיבלה אותו מחברה אחרי שטעמה את הפיצה שהכינה באחד מאירועי המושב. מאז בכל אירוע הפיצה מככבת אצלנו בארוחות משפחתיות ואירועים שונים. כשהייתי קטנה, והתחשק לי ארוחת ערב שווה, תמיד הייתה לי פיצה במקפיא – מחממת ואוכלת. מאז שהפכתי לטבעונית אמא שלי מכינה אותה ללא גבינה צהובה – וזה עדיין טעים ולא פוגם בכלל בטעמה הנפלא של הפיצה. המתכון שכאן הוא אחרי הכפלת כמויות, ככה שתצא לכם המון פיצה (בערך 4 תבניות עגולות), תרגישו חופשי לקצץ בכמויות אם בא לכם כמות קטנה יותר. בכל מקרה, תמיד אפשר להקפיא אותה (אחרי שהיא מוכנה) והיא יוצאת מעולה גם ככה (מניסיון 🙂
מצרכים
לבצק:
1 קילו קמח לבן
1 שקית שמרית
3 כפיות מלח
¼ כוס שמן
2.5-3 כוסות מים פושרים
רוטב עגבניות:
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות: בצל, זיתים, פטריות*, עגבניה, תירס, מה שבא לכם
הוראות הכנה
מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים לבצק ולשים היטב לפחות 10 דקות. אם יש מיקסר, זה יחסוך לכם הרבה זמן (וכאבי ידיים). מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו, בערך שעה.
אחרי שהבצק תפח, מוצאים ממנו את האוויר (דוחפים אותו פנימה – אל הקערה) ולשים עוד כשתי דקות, מכסים ונותנים לו לתפוח שוב. ממולץ לחזור על פעולה זו עוד פעם אחת, אם רוצים בצק אוורירי וקליל.
מחלקים את הבצק ל-4 רבעים ומרדדים כל חלק, על משטח מקומח, לגודל תבנית האפייה.
בנתיים מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל עד להזהבה בסיר עמוק (יחסית). מערבבים את כוס המים יחד רסק העגבניות בקערה נפרדת, ומוסיפים לסיר. מערבבים על אש נמוכה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ותבלינים נוספים.
משמנים את תבניות האפייה ומשטחים בהן את הבצק, עליו מורחים את רוטב העגבניות, ושמים את התוספות שאוהבים.
אופים בתנור על חום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה או עד שקצוות הפיצה משחימות, ונהנים מפיצה חלומית! בתיאבון!
*את הפטריות מומלץ לטגן מעט במחבת, שלא יגירו מים על הבצק בזמן האפייה.
2 תגובות
הי רעות
מצא חן בעיני במתכון אני רוצה להעביר לשמחה ואין לכם פונקציה "העבר ל" ואז לא העברתי. אבל תוסיפו.
שבת שלום לכם
מאבא
פיצה טובה מאוד טבעונית ללא גבינה מזיקה האם טעימה יותר מדומינוס המשופרת קשה להגיד אבל עדיין טובה מאוד תודה רבה על המתכון