אפשר להזמין פיצה ובתוך חצי שעה היא תגיע. אבל אז משתעממים בזמן ההמתנה. אז למה לא להכין פיצה, שתהיה לא פחות טובה, בדיוק באותו זמן? רק בשביל התענוג של לאכול אותה ישר מהתנור זה שווה את זה.
מצרכים
לבצק
1 כוס מים חמימים
1 שקית קטנה של שמרים יבשים, 11 גרם
1 כפית סוכר
½2 כוסות קמח
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
רוטב עגבניות
לגבינה אפשר להשתמש בתחליפי הגבינות שיש היום בשוק או להכין גבינה בעצמכם.
תוספות
מה שאוהבים. אנחנו שמנו קייל ופטריות טריות.
אופן ההכנה
שופכים לקערה את כוס המים, מוסיפים את השמרים והסוכר. מחכים כחמש דקות עד שהשמרים תוססים.
מוסיפים את הקמח, שמן הזית והמלח ומערבבים עד שנוצר בצק. נותנים לו לנוח חמש דקות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית (כדאי עגולה, אבל זה לא ממש משנה. אנחנו השתמשנו בתבנית ייעודית לפיצה שקנינו ב-24 שקלים בשוק הכרמל, וזה ממש מומלץ, נותן תחושה הרבה יותר כיפית מסתם תבנית).
מורחים את רוטב העגבניות, מוסיפים את את הגבינה ואת התוספות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות לכ-20 דקות עד חצי שעה. בודקים מידי פעם עד שהבצק משחים מעט.
הנאה מובטחת.
בתיאבון.
13 תגובות
הכנתי אתמול פיצה עם הבצק הזה…וזה יצא מדהים!!
השקעתי רק 12 דק' עבודה ו20 דק' בתנור…תודה על המתכון המשגע!!:)
זה בריא? סוכר וקמח לבן? זה טבעוני. אבל לא בריא
שמרים באים בכל מיני גדלים של שקיות… כמה גרם צריך כאן?
11 גרם. עדכנתי. תודה 🙂
רעוווווווו! יצא מושלם, תודה!
עדי לוזון???? 🙂
כן! זו אני 🙂
יצא מעולה! תודה רבה רבה
אני אשמח לדעת כמה זה 11 גרם שמרים בכפית
הי אביבה, זה יוצא כ-2 כפיות ועוד קצת.
האם ניתן להחליף שמרים בסודה/א.אפיה ? נמנעת משמרים לגמרי
היי. אני חושבת שלא. אני לא ניסיתי – אני לא יכולה להגיד אם ייצא טוב. אפשר להיעזר במתכון הזה
יצא מצויין! תודה על המתכון המוצלח.