בחיפוש שלי אחרי פיצות טבעוניות, אני נתקלת בשתי צורות בסיסיות להכנת פיצה טבעונית. האחת, עם תחליפי גבינה. יש שמכינים את התחליף בעצמם (למשל זאת) ויש שמשתמשים במוצרים קיימים (למשל זאת). הסוג השני של הפיצות הטבעוניות מוותר על חיפוש תחליפים, ומפצה על כך בתוספות (למשל זאת). מה הייתה הבעיה עם הפתרונות האלה? שכשמארחים סועדים לא טבעונים, התגובות הן בעיקר "אני לא אוהב חיקוי של אוכל, אני אוהב את הדבר האמיתי" או "זאת לא פיצה, זאת פוקאצ'ה". ועם הרגלים של אנשים קשה להתווכח, אז חיפשתי את האופציה השלישית. תחליף גבינה שלא יהיה חיקוי, ולא יהיה "חסר". אחרי חיפושים ארוכים, הפתרון נמצא במקום מפתיע – בצל מטוגן. זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל אם בא לכם לנסות פיצה קצת אחרת, זאת בהחלט אפשרות, שקשה מאוד להכשל בה. החברים הלא טבעוניים שלנו אכלו בלי לציין את ההבדלים בין הפיצה הטבעונית שלנו, לפיצה שהם רגילים אליה.
בקשר לתוספות, באמת שעברתי קילומטרז' ארוך של ניסוי וטעייה. לגירסא הסופית, זאת שאני ממליצה עליה בפה מלא ובטן שבעה, השתמשתי בשילוב של כרישה ופרוסות עגולות של חצילונים קטנים שעברו לפני ההנחה על הפיצה איזה סיבוב בתנור בעצמם.
הכמות כאן תספיק לשלוש פיצות בינוניות או לשתיים גדולות.
מרכיבים לבצק איטלקי פריך ודק (ל-3 פיצות בינוניות)
1/2 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים, להמסת השמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כ-1 כוס מים קרים (לפי ספיגת הבצק)
אופן הכנת הבצק
מערבבים את השמרים ב-1/4 כוס מים פושרים, מוסיפים את הסוכר ומניחים לתסיסה מספר דקות ארוכות, עד שהשמרים תוססים יפה.
שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את תערובת השמרים ומתחילים ללוש. מוסיפים מלח ושמן זית ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים מהקערה למשטח מקומח ולשים את הבצק כ-10 דקות.
מקמחים את הבצק, מחזירים לקערה ומכסים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה מחוץ למקרר, עד שהוא מכפיל את נפחו.
לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות לתפיחה נוספת (אפשר גם למשך הלילה.(
מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר.
רוטב עגבניות
100 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים חמים
כף אבקת מרק
תבלינים: אורגנו, כמון, חוויאג'
קצת מלח
הוראות הכנת הרוטב
מטגנים מעט את הרסק בסיר, מערבבים היטב בכוס מים חמים את כף אבקת המרק. שופכים אל הסיר.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם: אורגנו, כמון, חוויאג'. קצת מלח. ממשיכים לטגן כרבע שעה.
"גבינה" ותוספות
4 בצלים חתוכים לרצועות דקות.
כרישה חתוכה לרצועות
חציל
הוראות הכנת התוספות
מטגנים עד שהבצל משחים יפה.
את החציל והכרישה מושחים בשמן עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס,
ושמים בתנור עד שמשחים יפה.
הרכבת הפיצה
מורחים רוטב על הבצק המרודד, מפזרים את הבצל המטוגן (ה״גבינה״) ואת התוספות ואופים בתנור ב-220 מעלות עד להזהבת הבצק (גם מלמטה).
בתיאבון!