סוף השבוע זה הזמן שאנחנו מנסים לעשות במטבח דברים קצת אחרת. נקניקיות טבעוניות או המבורגר פלאפל, למשל. הפעם ניסינו לחשוב מחדש על פיצה. אבל במקום להתעסק בלמצוא פיתרון אחר לתוספות ולגבינה – ניסינו למצוא תחליף לבצק.
אז החלפנו את הבצק בפרוסות תפוח אדמה, והנה נשנוש בסגנון פיצה – ללא גלוטן, ללא לישה, ו… די ממכר.
את המתכון אפשר להכין בשני גירסאות, הגירסא המושקעת, והגירסא העצלנית.
מצרכים ל-3 מנות
לבסיס:
3 תפוחי אדמה צרים וארוכים
שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו
לרוטב:
2 עגבניות גדולות
חופן עגבניות שרי
בצל בינוני
מעט פלפל חריף – לא חובה
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית חאוויג׳
1 כפית פפריקה
קורט מלח
לעצלנים: במקום להכין רוטב – תשתמשו ברוטב מוכן (ילדים יאהבו במיוחד – קטשופ)
גבינת קשיו מהמתכון הזה. כן, זה נשמע מסובך להכנה, אבל זה לא באמת. זה יוצא מעולה וגם נשארת לכם כמות שתספיק לעוד ארוחה. אז תשקיעו.
לעצלנים: יש מלא גבינות טבעוניות מוכנות בסופר.
תוספות:
קייל, פטריות, זיתים, עגבניות שרי. בגדול מה שאתם אוהבים על הפיצה שלכם.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה. חותכים אותם (יחד עם הקליפה) לפרוסות בעובי בינוני, לאורכם. ייצאו לכם בערך 4 פרוסות מכל תפוח אדמה.
מניחים יפה בתבנית מצופה בנייר אפייה.
בצלוחית קטנה מערבבים שמן זית, מלח ואורגנו ובעזרת מברשת מושחים את תפוחי האדמה.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש (ל-180 מעלות) לבערך 15 דקות, עד שהם מתרככים ותופסים מעט צבע.
בנתיים מכינים את רוטב העגבניות:
קוצצים את העגבניות, עגבניות השרי והבצל ומכניסים לסיר עם מעט שמן. מטגנים עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות. מכניסים למעבד מזון כדי לקבל רוטב חלק יותר.
מכינים את גבינת המוצרלה, על פי המתכון הזה.
כעת, מרכיבים את הפיצה, כמו כל פיצה (כמעט). תפוח אדמה, עליו רוטב, עליו הגבינה, ועליו התוספות.
מכניסים לתנור, חום בינוני ל-10 דקות, מוצאים ואוכלים בכיף!
בתיאבון!