מרכיבים
החומרים לבצק
325 מ"ל מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים
500 ג"ר קמח רגיל {½3 כוסות}
1 כפית מלח ההימלאייה ורוד דק
¼ כוס שמן זית
לטופינג הפיצה:
½ חב' מלוחה 16% משומשו מגוררת בפומפייה גסה
2 חופנים צהובה מגוררת לפיצה של משומשו
להמשך הטופינג עבור הפיצה והפוקאצ'ה:
ירקות פרוסים – עגבניות שרי בצבעים, פטריות פורטובלו ושמפיניון, פלפל ירוק או אדום, טבעות בצל סגול וזיתים. {מעט מכל דבר}
לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות קטנה {100 ג"ר}
קצת פחות מ-¼ כוס מים
1 כפית אורגנו יבש
1כפית בזיליקום יבש
¼ כפית טימין יבש
קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
מלח ההימלאייה ורוד לפי הטעם
2 שיני שום בינוניות כתושות
1 כפית שמן זית
לפיזור מעל הפיצה והפוקאצ'ה לאחר האפייה: מס' עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות.
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1. בקערה, מערבבים היטב את המים הסוכר והשמרים. מוסיפים את כל הקמח, ומפזרים מעל את המלח. מוזגים את שמן הזית, ורק אז מערבבים בעזרת כף עד שמתקבל בצק דביק מאד. {כל התהליך אורך כדקה+} לכסות בניילון נצמד ולהכניס את הקערה לחדר לא ממוזג כ-20 דקות.
2. בידיים משומנות ללוש את הבצק כ-3 דקות. למרוח 1 כף שמן זית על כל הבצק, לכסות שוב בניילון ולהחזיר לאותו חדר לא ממוזג. {בחורף, להכניס לחדר חמים} להתפיח כשעתיים.
3. לחמם תנור לחום 225 מעלות תכנית טורבו.
4. לרפד 2 תבניות תנור בנייר אפייה, ולשמן אותם. בידיים משומנות לחלק את הבצק לשני חלקים, ולהניח כל חלק על תבנית האפייה. לשטח כל חלק בעזרת הידיים ולהניח למנוחה מס' דק' {6-8 דק', פעולה זו תגרום לגמישות הבצק}
להמשיך לשטח את הבצק שבתבניות, כאשר את הבצק של הפיצה, לשטח דק יותר מזה של הפוקאצ'ה.
5. להכין את הרוטב: לערבב את כל החומרים ולתקן טעמים. למרוח את הרוטב על שני משטחי הבצק. על גבי הפוקאצ'ה לסדר את הירקות ולאפות עד שהשוליים והתחתית נראים אפויים. 6
.מפזרים את רצועות הבזיליקום ומגישים חם.
7. על המשטח השני מפזרים את הגבינות, מסדרים את כל חומרי הציפוי ואופים באותו החום. {עד שהשוליים והתחתית אפויים} מפזרים מעט רצועות בזיליקום, ומגישים חם.
בתיאבון!