
דלורית. אני מוכרחה להודות שלקח לי הרבה זמן להתחבר לירק הזה, אבל כשאני חושבת על זה, נראה לי שזה קצת בגלל המילה. דלורית? אני מצטערת, אבל מילה שמתחילה ב"דל" פשוט לא נשמעת כמו משהו שיכול להיות טעים. ואולי עדיין מתנגן לי בראש איזה תשדיר שירות מהאייטיז… דלורית, דלת קלוריות… היה משהו כזה, לא? זה נשמע כמו איזשהו מזון דיאטטי. או דלעת לעניים. או לא יודעת מה. אבל תשמעו – מסתבר שזה אחלה ירק.
בהרבה מתכונים הדלורית היא מה שממלאים, אבל כאן היא דווקא משמשת למילוי – של פטריות שמפיניון, בליווי אגוזי מלך, שום ועוד דברים טובים. הכנתי את הפטריות האלה כמנה ראשונה לארוחה מרובת-משתתפים, אז הכמות יחסית גדולה, אבל במקרה הזה, זה מסתדר די טוב. גם כי אפשר להשתמש ככה בדלורית אחת שלמה (לא גדולה), וגם כי פטריות ממולאות הן תמיד משהו שנוטה להיעלם מהשולחן במהירות שכמעט מנוגדת לחוקי הפיסיקה.

רכיבים:
דלורית אחת, קטנה עד בינונית
3 סלסילות פטריות שמפיניון
כף שמן זית
1-2 שיני שום, כתושות
כף רוטב סויה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
להגשה (אופציונלי): רוטב פסטו קלאסי
את הפסטו שלי הכנתי מצרור גדול של בזיליקום, חצי כוס צנוברים קלויים, רבע כוס שמן זית, 2 שיני שום, כף מיץ לימון וכפית מלח. זרקתי הכל למעבד מזון, טחנתי – אינסטנט גן עדן לחובבי הבזיל. אפשר כמובן להשתמש גם בפסטו פטרוזיליה ופקאנים, למשל.

מכינים את הדלורית:
לא יודעת אם ניסיתם פעם לקלף דלורית חיה – אני יכולה לומר שזה תהליך מעצבן ומתסכל, אבל ממש. אז אני לא עושה את זה יותר. כדי לאפות דלורית, אני אוהבת לחצות אותה לרוחב, ואז לאורך (צריך סכין מאוד חדה). שמים את החתיכות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מטה, ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
כשהדלורית רכה, מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט. כשאפשר לגעת, מוציאים את הגרעינים ושאר האיכס מבפנים בעזרת כפית, ואז מקלפים – כשהדלורית אפויה, הקליפה תרד בקלות. מעבירים לקערה ומועכים לפירה עם מועך תפוחי-אדמה.

מכינים את המילוי:
מנתקים בזהירות את הרגליים מהפטריות. מניחים את הראשים בצד.
קוצצים דק כחצי מכמות הרגליים. (את השאר לא צריך למתכון הזה, אז אפשר לזרוק אותם לסלט. או למוקפץ. או לרוטב פסטה. מממ, פטריות.)
מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את השום ואת רגלי הפטריות הקצוצות יחד עם רוטב הסויה, הפלפל ואגוז המוסקט, עד שכל הנוזלים מתאדים.
מערבבים את התערובת מהמחבת עם הדלורית המעוכה, האגוזים הקצוצים והפטרוזיליה.

ועכשיו כשהכל מוכן:
ממלאים את הפטריות בעזרת כפית.
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות.
מגישים לצד רוטב פסטו אם רוצים. (מומלץ!)

ותזכרו שהזהרתי אתכם… לפטריות ממולאות יש נטייה מוזרה להיעלם מהר. ממש מהר.