
לפני כחודש התחלתי לייצר ולמכור טופו. בהתחלה עשיתי את זה בדרך הכי סיזיפית וקשה, עם שימוש בכלים הכי בסיסיים כמו חיתולי בד לסינון הנוזל וטחינה של הפולים עם בלנדר מוט פשוט. כשההתעניינות בטופו הלכה וגברה, הבנתי שאני צריך לעשות השקעה קטנה בציוד. הדבר הראשון שזממתי עליו (כבר הרבה זמן ועוד לפני שטופו היה על הכוונת) הוא בלנדר תעשייתי שיודע לטחון הכל במינימום זמן ומאמץ ולכלוך במטבח. היו לי שלוש אופציות עיקריות: בלנדטק, (שאת האתר ההיסטרי שלה בו טוחנים הכל מקרח ועד אייפונים אתם חייבים לראות, אפילו רק בשביל להבין מהו שיווק גאוני), ויטהמיקס, שנחשב לבלנדר המוביל בתעשייה, אבל מריח קצת חזק מדי מריח של מותג ועולה פי שניים מהבלנדר שהלכתי עליו בסוף – JTC, שאחרי הרבה מחקר הבנתי שההבדל האמיתי בינו לבין ויטהמיקס הוא המחיר.
בכל מקרה, 1600 ש״ח וכמה סיבובי מנוע אחר כך, הצלחתי להתפנות לטחון גם דברים שאינם פולי סויה. בעקבות מפגש עם חבר למדתי להכין שוקו טבעוני מהמם (מתכון בקרוב) וגם את הדמי-פטה הזה, שממש מצליח להתקרב למקור, אפילו אם הספקנים ביותר טועמים אותו. גם הפטה הזה, איזו הפתעה, מבוסס על טופו, שאם אין לכם כח להכין בבית, אתם תמיד מוזמנים לקנות גוש טרי ממני.
החומרים
350 גרם טופו רך, מפורר
שני בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפות שמן זית
כוס אגוזי מלך ששרו 4 שעות במים מסוננים
מלח ופלפל
קופסאת אפונה משומרת, שטופה ומסוננת
קופסא קטנה של רסק עגבניות
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את הבצלים הקצוצים, עד להשחמה. מצננים.
טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד למשחה חלקה. מקררים לפחות 4 שעות במקרר.
מגישים על לחמנית ביס של ״לחמים״ או על צנים, בליווי תאנה טריה או ריבת בצל
6 תגובות
שלום. בעניין פטה כבד. אפשר אפונה של סנפרוסט?
תודה. נגה
אכן, אפשר.
מושלם! תודה רבה מכל הלב!
מה אפשר במקום רסק עגבנית?
יש לי 100 גרם של טופו רגיל (לא רך). האם אפשר להשתמש בו במתכון בתוספת קופסת טופו רך. ס"ה 400 גרם.
מפתיע כמה שזה מזכיר את הדבר האמיתי – בריח, בטקסטורה, בצבע – וכמובן בטעם
בפעם הבאה אוסיף עוד בצל מטוגן ואוריד מכמות האפונה כדי לטשטש את הטעם שלה