פוניו

של חני מרגולין

אתם לבטח זוכרים את הדגן החדש-הפוניו האורגני. אני ממשיכה להכין איתו מנות נפלאות, בריאות וטעימות כשאתמול שידרגתי את המתכון הבסיסי. התוצאה: מושלמת! התקבלה מנה המזכירה בטעמה ובמרקמה את הקוסקוס האהוב, בהבדל ענק-הפוניו אינו מכיל גלוטן ובנוסף מכיל כמות פחמימות נמוכה מזו של הסולת שממנה מכינים את הקוסקוס המקורי. לסיכומו של הגילוי: אושר גדול!


ציוד חובה למתכון הבסיסי


מסננת דקה – לסינון לאחר ההשרייה
סיר בעל ציפוי נון סטיק
נפת נירוסטה פשוטה של קוסקוס {בעלת חישוק מפלסטיק}
המתכון נערך בעזרת כוס מידה בנפח 240 מ"ל


מצרכים

1 כף שמן זית כתית מעולה של משק מרגולין שלום
¾ כוס פוניו אורגני שטוף במסננת ולאחר מכן מושרה במים כחצי שעה {ניתן להשיג בחנויות הטבע המובחרות}
½ כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק או לפי הטעם
½ כוס קרם קוקוס ללא חומר משמר
¾ כוס מים רותחים


אופן ההכנה

1. מעבירים את הפוניו למסננת אחרי ההשרייה ומניחים מס' דקות להגרת הנוזלים

2. מחממים סיר עם כף שמן זית ומעבירים את הפוניו. מערבבים קלות וממשיכים לאדות כ-5 דקות תוך ערבוב מידי פעם.

3. מוזגים את הנוזלים, מוסיפים את המלח, מערבבים, מכסים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-10-12 דקות. מכבים את האש ומפוררים את הפוניו בעזרת מזלג ככל שניתן.

4. ממתינים כ-10 דקות {או עד שניתן לעבוד עם הידיים} ומעבירים את הפוניו לנפה המונחת מעל קערה. מסננים בעזרת הידיים כמו שמסננים קוסקוס. בסוף התהליך ישארו מעט מאד גושים שלא יסתננו-אותם יש לזרוק. {ראו תמונה}

המנה מוכנה. ניתן להגיש עם מרק, תבשילי קטניות, סלטים ועוד. לכב' חג השבועות בחרתי להכין את הסלט הטעים הזה, ואני מבטיחה שהוא יגמר ראשון. זהו סלט חגיגי, מזין, מרשים, ססגוני וטעים כל כך!

שתפי:

סלט פוניו עם תרד בייבי ועגבניות שרי – חני מרגולין

מצרכים

1 כמות פוניו מבושל פושר {ע"פ מתכון בסיסי שלי}
½ חב' {אפשר יותר} עלי תרד בייבי {מוצר שטוף}
5 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק-רק החלק הירוק
15 עגבניות שרי חתוכות לפלחים
1 כוס נבטוטים מהסוג העדין {מש ועדשים}
50 גרם "גבינת" פטה מגוררת

לרוטב:
מיץ מחצי לימון או לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית מעולה של משק מרגולין שלום
מלח ופלפל שחור
קמצוץ צ'ילי מיובש – אופציונלי
בזמן ההגשה: כף שמן זית מעל הסלט


אופן ההכנה

1. מעבירים לקערה את כל חומרי הסלט, מלבד הרוטב והפטה. עד לשלב זה ניתן לכסות ולאחסן במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
2. מוזגים את הרוטב, מערבבים בעדינות, מעבירים לכלי הגשה, מגררים מעל את הפטה, מוזגים כף שמן זית, מגישים ונהנים.

אם תכינו, ספרו איך יצא.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה