תודה לדנה יצחקי על התמונה היפה
מצרכים
1 חבילת בצק פילאס, מופשר ע״פ הוראות היצרן (לא תשתמשו בכולה)
גבינת קשיו (לא תשתמשו בכולה)
רוטב עגבניות
תוספות לבחירה: תרד, תירס, פטריות, בטטה, זיתים, כרישה, חציל או כל דבר שיש במקרר או שאין ואתם אוהבים.
אופן ההכנה
את גבינת הקשיו מכינים לפי המתכון הזה
את רוטב העגבניות אפשר להכין לפי הרוטב שאתם אוהבים או לפי המתכון הזה:
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות בינוניות, קצוצות גס
חופן גדול של עגבניות שרי, חתוכות לרבעים או חצאים
מעט מים
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית בזיליקום מיובש
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
אופן הכנת הרוטב:
עם מעט שמן מטגנים בסיר את הבצל, מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
מוסיפים את רסק העבניות והתבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
את תכולת הסיר מעבירים למעבד מזון וטוחנים כדקה-שתיים עד שהתערובת מתאחדת.
מרכיבים את הפיצה:
על תבנית עם נייר אפיה פורסים את בצק הפילאס.
עליו מורחים את גבינת הקשיו, עליה את הרוטב הטעים ולבסוף מפזרים מלמעלה את התוספות שאוהבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה. מציצים מידי פעם כדי לראות אם הבצק כבר מוכן.
מוצאים, חותכים, מגישים ואוכלים חם.
שיהיה בתיאבון!