בחודש האחרון היינו עסוקים במעבר דירה. ארגזים, מזוודות, בגדים – הרבה אריזות ובלאגן שלא השאירו מקום וחשק להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. אחרי חודש של חיפוש דירות (ראינו אינספור דירות, בכל הגדלים, ובכל שלבי ה״שיפוץ״…) ומאות קילומטרים ברחבי תל אביב, הגענו אל הדירה הכי יפה בשכונה 🙂
מטבח גדול יותר, מקרר חדש ותנור אמיתי שעושה חשק לאפות בו דברים טעימים – ממש כמו פאי התפוחים הזה.
על ה״אמריקן פאי״ הזה הייתי חמה עוד לפני שהגענו לשכונה, והנה, אחרי שהכל כבר במקום – הכנתי פאי תפוחים חגיגי שמתאים לכל יום בשבוע, לשבת, ואפילו לראש השנה.
מצרכים
לבצק
½3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
6 כפות סוכר או 3 כפיות דיאטיפ (סוכרזית נוזלית)
150 גרם מחמאה, או 120 גרם שמן קוקוס מוצק אך רך יחסית
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מים
קורט מלח
למילוי
3 תפוחים גדולים מגורדים על פומפיה גסה
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון, למי שאוהב יותר אפשר לשים שתי כפיות
50 גרם אגוזים קצוצים, אפשר יותר – לא חובה
שניה לפני שמתחילים
1. מומלץ לקלף את התפוחים לפני – קל יותר לגרד אותם על הפומפיה.
2. אני השתמשתי בתבנית פאי בקוטר 24 ס״מ ונשאר לי הרבה בצק, לכן תבנית בקוטר 26 ס״מ תהיה עדיפה.
3. גם אם נשאר לכם בצק, אל תזרקו אותו – אפשר להכין איתו עוגיות מהממות.
4. ואם החלטתם להכין עוגיות משאריות הבצק – שימו את הבצק חזרה במקרר – לפחות לשעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו שוב. בצק פריך אוהב שקר לו.
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר (או ביד) עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
בנתיים מגרדים את התפוחים על פומפיה גסה לתוך מסננת ומחכים לפחות 10 דקות עד שיצאו הנוזלים. מוסיפים למסננת את הסוכר והקינמון, מערבבים מעט ונותנים לתערובת לנוח עוד קצת, עד שרוב הנוזלים ייצאו.
מוציאים את הבצק (חצי אחד, את השני תשאירו במקרר בנתיים). מרדדים את הבצק על נייר אפיה: מניחים אותו על נייר האפיה, עליו מניחים נייר אפייה נוסף, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לגודל שמתאים לתבנית. מניחים את הבצק בתחתית התבנית (המשומנת) ומרפדים גם את הדפנות. את השוליים מורידים בעזרת הידיים או גב של סכין.
ממלאים את התבנית בתערובת התפוחים. משטחים אותה בצורה שווה על הבצק.
מוצאים את החלק השני של הבצק ומרדדים גם אותו. בעזרת סכין חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של 1 ס״מ או 1.5 ס״מ. מניחים את הרצועות על הפאי במרווחים שווים. הנה סרטון וידאו שמראה איך מכינים את ה״שתי וערב״ בצורה מושלמת. דלגו יש לשניה 0:29.
אחרי שיצרתם את ה״שתי וערב״ מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-30 דקות – עד שהבצק זהוב. זה יכול להשתנות בין תנור לתנור אז שימו לב (זה יכול לקחת גם 50 דקות).
מוציאים, מצננים, מפזרים מלמעלה אבקת סוכר לקישוט, ומגישים.
בתיאבון!
4 תגובות
יצא מהמם!!!!! המרתי את הקמח לקמח כוסמין מלא, את האבקת אפייה לסודה לשתיה ויצא טעים!!!!!!! פעם ראשונ שיוצאת לי עוגה טבעונית וכל כך טעימה! אגב, הוספתי גם צימוקים לתערובת התפוחים.
האם ניתן להקפיא את הבצק ולהכין עוגיות ביום אחר? אם כן, כמה זמן נשמר במקפיא
עד כמה קריטי השמן קוקוס? במה ניתן להמיר שהוא לא מרגרינה/מחמאה?
הכנתי את המתכון ויצא מאוד טעים אבל השמן קוקוס מאוד מורגש בטעם וזה פחות לטעמי.
מכיוון שזה בצק פריך התכונה של שמן הקוקוס או המרגרינה חיוניות כאן (הופכות למוצק בטמפ׳ החדר). תמיד אפשר לנסות להחליף בשמן רגיל ולראות מה יוצא 🙂 טרם ניסיתי בעצמי אז לצערי אני לא יכולה לומר בוודאות שייצא טוב.
אגב, יש שמן קוקוס שארומות הקוקוס שלו פחות מורגשת. צריך לשאול בחנויות הטבע.