
מתכון מיוחד וטעים לכבוד חג שבועות שמתקרב. עוגה, פאי וגלידה במנה אחת. המתכון מאוד פשוט וקל להכנה: מערבבים אופים ומקפיאים, אין מה להתבלבל. אפשר להקליל עוד יותר את המתכון אם קונים בצק פריך מוכן, כזה שאפשר למצוא במקפיאים שבסופרמרקטים – ואז בכלל המתכון הופך ל׳הכן ושכח׳ עד שיגיעו האורחים.
מצרכים
לבצק:
¾1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר (או כפית וחצי דיאטיפ לבצק ללא סוכר)
70 גרם מחמאה
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
קורט מלח
לשכבת השוקולד:
2 גביעי מעדן אלפרו בטעם שוקולד
½ כוס חמאת בוטנים טבעית
½ כוס שמנת סויה אלפרו לבישול ואפיה
100 גרם שוקולד מריר + כמה כפות שמנת לבישול או כמה כפות מים
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
מערבבים במיקסר את כל המצרכים עד ליצירת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור וטופחים עליו מעט. מכסים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר. בנתיים מכינים את שכבת השוקולד.
מכינים את שכבת השוקולד:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל יחד עם כ-3 כפות שמנת בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס ונוזלי. זהירות לא לשרוף אותו. אפשר גם להמיס אותו בעזרת בן מארי.
מכניסים לקערה את כל המרכיבים + השוקולד המומס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה (או מיקסר).
מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לשכבה בעובי של כחצי ס״מ. (טיפ: ניתן לרדד בין 2 ניירות פרגמנט וכך הבצק לא נדבק למערוך)
מניחים את התבנית על הבצק וחותכים את הבצק כגודל בסיס התבנית (יש תמונה בהמשך).
*תבנית בגודל 24 ס״מ
משאריות הבצק שנשארו אפשר להכין את העוגיות הכייפיות האלו: עוגיות ללא סוכר
מניחים את הבצק בתבנית, מחוררים חורים קטינים בעזרת מזלג ואופים במשך כ-15 דקות, ב-180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
כשהבצק מוכן שופכים עליו את תערובת שכבת השוקולד, מפזרים מלמעלה מעט מאוד מלח גס (אם אוהבים), מכסים בנייר אלומניום או במכסה ומכניסים למקפיא לפחות לשעתיים.
כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים את הפאי, מעבירים לצלחת יפה, חותכים יפה, מחלקים ואוכלים בהנאה.
בתיאבון














