מתכונים לקינוחים

פאי שוקולד פריך

מתכון מיוחד וטעים לכבוד חג שבועות שמתקרב. עוגה, פאי וגלידה במנה אחת. המתכון מאוד פשוט וקל להכנה: מערבבים אופים ומקפיאים, אין מה להתבלבל. אפשר להקליל עוד יותר את המתכון אם קונים בצק פריך מוכן, כזה שאפשר למצוא במקפיאים שבסופרמרקטים – ואז בכלל המתכון הופך ל׳הכן ושכח׳ עד שיגיעו האורחים.

מצרכים

לבצק:
¾1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר (או כפית וחצי דיאטיפ לבצק ללא סוכר)
70 גרם מחמאה
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
קורט מלח

לשכבת השוקולד:
2 גביעי מעדן אלפרו בטעם שוקולד
½ כוס חמאת בוטנים טבעית
½ כוס שמנת סויה אלפרו לבישול ואפיה
100 גרם שוקולד מריר + כמה כפות שמנת לבישול או כמה כפות מים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
מערבבים במיקסר את כל המצרכים עד ליצירת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור וטופחים עליו מעט. מכסים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר. בנתיים מכינים את שכבת השוקולד.

מכינים את שכבת השוקולד:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל יחד עם כ-3 כפות שמנת בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס ונוזלי. זהירות לא לשרוף אותו. אפשר גם להמיס אותו בעזרת בן מארי.
מכניסים לקערה את כל המרכיבים + השוקולד המומס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה (או מיקסר).

מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לשכבה בעובי של כחצי ס״מ. (טיפ: ניתן לרדד בין 2 ניירות פרגמנט וכך הבצק לא נדבק למערוך)
מניחים את התבנית על הבצק וחותכים את הבצק כגודל בסיס התבנית (יש תמונה בהמשך).
*תבנית בגודל 24 ס״מ

משאריות הבצק שנשארו אפשר להכין את העוגיות הכייפיות האלו: עוגיות ללא סוכר

מניחים את הבצק בתבנית, מחוררים חורים קטינים בעזרת מזלג ואופים במשך כ-15 דקות, ב-180 מעלות עד שהבצק מזהיב.

כשהבצק מוכן שופכים עליו את תערובת שכבת השוקולד, מפזרים מלמעלה מעט מאוד מלח גס (אם אוהבים), מכסים בנייר אלומניום או במכסה ומכניסים למקפיא לפחות לשעתיים.

כ-10 דקות לפני ההגשה מוציאים את הפאי, מעבירים לצלחת יפה, חותכים יפה, מחלקים ואוכלים בהנאה.

בתיאבון

אפשר לערבב גם עם מטרפה
חותכים את הבצק בגודל בסיס התבנית ומניחים את הבצק בתבנית
אופים
שופכים את תערובת השוקולד על הבצק האפוי
מוכן

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה