
לפני עשר שנים טיילתי בתאילנד ויצא לי להסתובב בשווקים עמוסי הפירות של בנגקוק וצ׳אנג מאי. אני זוכר בבירור שבאחת הפעמים ראיתי שסק והיה ממש בא לי, אז קניתי שקית וכשנגסתי באחד מהם הבנתי שזה בעצם מנגו מיניאטורי. כך גם המקרה עם בננות פלנטיין, שפופולריות מאוד בדרום אמריקה ורק נראות כמו בננות, כי טעמן שונה לגמרי ודומה יותר לטעם של תפוח אדמה. אי אפשר לאכול אותן מבלי לבשלן או לטגן אותן והקליפה שלהן אף היא עבה יותר וקשה לקילוף. ככל שהן יותר ירוקות, טעמן מלוח יותר, וכשהן צהובות הן מתוקות. את הבננות אפשר למצוא בכל ריכוז של עובדים זרים וגם בשווקים. אני מצאתי את שלי בשוק הכרמל.
אני הלכתי על הכיוון המלוח וחשבתי לשדך להן אורז ושום, ומשם בא רעיון הפאייה.
החומרים
שתי בננות פלנטיין, חתוכות לפרוסות
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
4 כוסות מים
4 שיני שום קלופות וקצוצות
חופן מרווה טרייה קרועה ביד
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים במחבת גדולה ועמוקה את שמן הזית. מטגנים את בבנות הפלנטיין עד שמזהיבות קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש ומבשלים מכוסה כחצי שעה. מסירים מהאש ומערבבים עם המרווה, המלח והפלפל.