עלי בטטה ממולאים

של חני מרגולין

המתכון נערך בעזרת כוס מידה סטנדרטית בנפח 240 מ"ל

עלי הבטטה היפים המפארים את גינת הבית, העלו בי רעיון למלא אותם כמו עלי
גפן. ידוע לי שהקהילה האסייתית עושה בהם שימוש, ולכן היה לי ברור שחייב
לצאת מהם משהו טוב. הניסיון הראשון לא רק שצלח, אלא הותיר אחריו אורחים
מרוצים {הסיר נגמר במהירות האור…} ולכן התקבלה בקשה נוספת להכנת
ממולאים נפלאים אלה. היות ועלי הבטטה הם מצרך לא מושג בדרך כלל, ניתן
להכין את המתכון עם עלי גפן טריים באופן הבא: יש לחלוט את העלי הגפן במים
רותחים כדקה, {בכל פעם כ-10 עלים} ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח בעזרת כף
מחוררת. לאחר כדקה, מניחים את העלים לייבוש על מגבת.

מצרכים

200 ג"ר עלי בטטה טריים שטופים היטב, לא חלוטים {או עלי גפן}
החומרים למלית:
1 כוס אורז ריזוטו מושרה כ-3 שעות במים רותחים, ולאחר מכן שטוף ומסונן.
1 כף שמן זית
1 ורבע כפיות שטוחות מלח הימלאייה ורוד דק
4\1 כפית פלפל שחור טחון
1 כוס מים רותחים
לתיבול המלית לאחר הבישול:
1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן
2\1 כוס צנוברים מטוגנים קלות בכפית שמן זית
החומרים לרוטב:
1 ורבע כוסות מים רותחים
3\1 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית שטוחה אורגנו מיובש
מלח הימלאייה ורוד דק ופלפל שחור טחון לפי הטעם

אופן ההכנה

כך עושים-
1. מכינים את המלית וממלאים את העלים:
מטגנים את האורז ב-כף שמן כדקה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים,
ומבשלים כ-7 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית. מוסיפים את התיבול הנוסף,
מקררים וממלאים את העלים.
על משטח עבודה מניחים עלה כשצידו המחוספס כלפיי מעלה, מניחים מעט מאד
מלית בקצה העלה, {ראו תמונה} מקפלים קיפול צר משני הצדדים ולאחר מכן
מגלגלים בצורה הדוקה. מניחים בצפיפות את העלים המגולגלים בסיר רחב, עם
ציפוי שאינו נדבק {חשוב!} משומן ב-1 כף שמן.
2. מכינים את הרוטב ומוזגים על הממולאים. מניחים צלחת מעל העלים, {נועדה
למנוע את התרוממות והתפרקות הממולאים} מכסים במכסה ומבשלים כ-12 דקות על
אש בינונית.
3. בתום הבישול מסירים את הצלחת, מגישים ונהנים.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

Lishay 29/07/2020 - 18:55

וואו מדהים !!!
חני את אלופה
תודה לך שאת יוצרת מתכונים מעניינים טעימים צבעוניים וטבעוניים .

הגיבי
חני מרגולין 29/07/2020 - 19:12

היי לי-שי!
איזו תגובה מקסימה, שמחה שאת נהנית ממתכוניי ותודה על הפירגון!

הגיבי

השאירי תגובה