עוגת שכבות הונגרית, מסורתית עם בצק פריך ושכבות של אגוזים.
מצרכים
לבצק:
½3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
6 כפות סוכר
150 גרם מחמאה
½ כוס שמן קנולה
½ כוס מים
קורט מלח
למילוי:
350 גרם אגוזי מלך טחונים
3/4 כוס סוכר
4-6 כפות ריבת משמשים
לציפוי שוקולד:
80 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות מים
40 גרם מרגרינה
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר (או ביד) עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
בנתיים מכינים את המילוי: מערבבים את הסוכר והאגוזים יחד.
מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כדור אחד על תחתית התבנית
(אנחנו השתמשנו בתבנית בינונית מלבנית).
מורחים כ-2-3 כפות ריבה על הבצק ועל זה מפזרים חצי מתערובת האגוזים והסוכר.
לוקחים כדור בצק שני ומרדדים כשכבה נוספת בתבנית.
מורחים ריבה ואת החצי השני של תערובת האגוזים.
מרדדים את כדור הבצק הנותר ומניחים כשכבה שלישית על העוגה.
דוקרים בעזרת מזלג או קיסם את העוגה, כדי שאוויר יוכל לצאת,
ואופים כ-40 דקות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהעוגה מוכנה וזהובה.
כשהעוגה מוכנה מכינים את הציפוי:
מערבבים עד להמסה מלאה את כל מרכיבי הציפוי בסיר על אש קטנה.
שופכים את השוקולד על העוגה ומכסים יפה בעזרת הזזת התבנית.
כדאי לשים מהר את השוקולד כדי שלא ייתקשה.
מחכים שהשוקולד ייתקשה ומגישים את העוגה.
בתיאבון!
14 תגובות
נראה מדהים!
יש מצב להחליף את המחמאה במשהו בריא יותר?
חושבות ששמן קוקוס או חמאת קוקוס יתאימו?
אחרי בירור עם אמא, אפשר להחליף את המחמאה באותה כמות של שמן קוקוס 🙂 אבל חשוב לי לציין שהיא לא ניסתה את זה…
אשמח לדעת איך יצא
יצא לי דחוס ויבש. יכול להיות שצריך לשים יותר ריבה?
יצא מדהים !
זו עוגת ילדות (במתכון המקורי יש קצף ביצים עם נס קפה )
אפשרי בשמחה להחליף בשמן קוקוס ויוצא נהדר .
בשביל להחזיר מעט מטעמי הילדות , את ריבת המשמשים החלפתי בריבת תות
את אגוזי המלך החלפתי באותה כמות של אגוזי קשיו קלויים קלות ומעל כל שכבה
'איבקתי' בעדינות תערובת של א.נוגט ונס קפה .
הי תמר – כיף לשמוע! תודה שחזרת לדווח 🙂
היי אני מכינה עכשיו
זה לא יוצא יותר מידי מתוק, יש סוכר גם בבצק, גם הריבה מתוקה, הציפוי ובאגוזים חייב לשים 3/4כוס?
היי, אני תוהה אם במקום מחמאה אפשר לשים חמאת שקדים..?
אני לא אוהבת תוצרי קוקוס. מה דעתך?
לצערי חמאת שקדים לא תעבוד כאן. הייתי מנסה להחליף בשמן רגיל. אבל לא ניסיתי, אז איני יודעת איך יצא..
ניראה מתכון טוב, חוץ מהמרגרינה שזה פשוט רעל חוסם עורקים, יש תחליף לה?
לא ניסינו עם תחליף אחר, אז אני לא יכולה להגיד איך ייצא. אפשר לנסות עם שמן קוקוס.
תראי כאן את יחסי ההמרה מחמאה/מרגרינה לשמן קוקוס.
מרגרינה/מחמאה אפשר להחליף באותה כמות של חמאת קוקוס. באפייה, הטעם מעודן ולא מורגש כל כך הטעם ה-קוקוסי.
נראה נהדר! רק מה זה "תבנית בינונית מלבנית"? אפשר מידות?
היי , אפשר לשים מה שרוצים במקום הריבה או חייב ריבה
היי מזי. כדי שזאת תצא עוגת ז׳רבו מסורתית, יש לשים ריבה. אם מתחשק לך למרוח משהו אחר – את מוזמנת 🙂