עוגת שיש-פרג

של חני מרגולין

היא רכה ואוורירית, {וברור שטבעונית} עשירה בטעם ובמרקמים, מתוקה במידה
מדוייקת ומשאירה טעם של עוד…

המתכון מתבצע בעזרת כוס מידה סטנדרטית מזכוכית בנפח של 240 מ"ל


מצרכים

¾ כוס פרג טחון טרי {90 ג"ר}
3 כפות שטוחות סוכר
¾ כוס פחות 3 כפות חלב קוקוס {אריזת קרטון בצבע ירוק-ללא חומר משמר}
1 כף מיץ לימון טרי
להוספה לאחר הבישול: 1 כפית תמצית וניל איכותית, גרדה דקה מלימון בינוני,
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים לא קלויים, 4\1 כוס אוכמניות מיובשות מושרות
כדקה במים רותחים
ולאחר מכן מסוננות. {חשוב לניקוי}

לבלילת העוגה

החומרים הרטובים:
½ כוס סוכר
2 כפות מייפל טבעי
½ כוס שמן זית איכותי ולא מר
גרדה דקה מלימון בינוני
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כוס חלב קוקוס
½ כוס סודה לא קרה

החומרים היבשים:
2 כוסות קמח תופח
4 כפות שטוחות קוקוס טחון
לפיזור לאחר האפייה: 1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מכינים את מלית הפרג:
מעבירים לסיר קטן את הפרג, הסוכר, חלב הקוקוס ומיץ הלימון ומבשלים עד שכל
הנוזלים נספגים. {מס' דקות} מכבים את האש ומוסיפים את שאר חומרי מלית
הפרג. מערבבים ומניחים בצד לקירור {מתקבלת מלית פירורית}
2.מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומכינים את בלילת העוגה:
מערבבים את החומרים הרטובים לפי סדר הופעתם במתכון. בקערה נפרדת מערבבים
את החומרים היבשים ומאחדים בין שתי התערובות בעזרת מטרפה ידנית, רק עד
שמתקבלת תערובת אחידה {להימנע מערבוב יתר}
3.לקערה, מוזגים מהבלילה כמות של כוס ומערבבים בעדינות עם מלית הפרג
{עדיף בעזרת מזלג, בכדיי לא לפגוע במרקם בלילת העוגה} ומניחים בצד.
4. את הבלילה הלבנה מוזגים לתבנית מס' 24 משומנת, ולאחר מכן מוזגים את
בלילת הפרג. בעזרת קיסם יוצרים צורות כמו בעוגת שיש
{ראו תמונה} אופים כ- 30-33 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מפזרים אבקת סוכר, מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר, מגישים
ונהנים {גם מהמחמאות…}
אם תכינו אשמח לעידכון,
בתיאבון!


שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה